Made-in-Europe.nu

INDEX lanceert cloudplatform iXworld

Op de AMB-stand van INDEX wordt dit jaar het nieuwe cloudplatform iXworld het grote nieuws. De machinebouwer presenteert de eerste apps voor het platform, dat tot een hogere efficiency in de verspaning moet leiden. In eerste instantie presenteert de machinebouwer vier modules voor de digitalisering van de procesketen. Wat de CNC-machines betreft, wordt de schijnwerper gericht op de nieuwe INDEX G420.

 

Ook machine-innovaties op AMB 2018

Meer dan ooit krijgt het thema digitalisering in de maakindustrie vorm op de AMB 2018. INDEX pakt dit op met het nieuwe iXworld platform. De klant kan daarvoor in eerste instantie vier modules kiezen: iXplore, iXshop, iXservices en iX4.0. Daarmee kan het totale proces digitaal worden gestroomlijnd: van het opzoeken van informatie voor de aankoop van nieuwe machines tot en met de service en het bestellen van reserve-onderdelen voor de machines. INDEX toont daarnaast het al langer bestaande iXpanel, een bedieningsconcept voor de CNC-machines. Met Virtuelle Maschinen (voor de Index-machines en WinFlexIPS (voor de Traub machines) kun je je nieuwe producten op de machine virtueel volledig voorbereiden en optimaliseren, voordat je echt spanen gaat maken.

 

iXcenter robotcel: verticale opslag

Automatisering komt in meerdere vormen terug. De INDEX C200 wordt bijvoorbeeld getoond in combinatie met de iXcenter robotcel. Deze cel bevat onder andere de mogelijkheid om verticaal pallets op te slaan. iXcenter kan ook geïntegreerd worden met andere machines van INDEX en Traub. In totaliteit tonen de beide merken zeven machines op de AMB 2018.

 

G420 draaifreescentrum

Highlight is de INDEX G420, een speciale versie van het draaifreescentrum. Kenmerkend zijn de extreme stijfheid, de optimale verhouding tussen werkbereik en buitenafmetingen van de machine en het gebruikersvriendelijk ergonomisch ontwerp. Ook toont men in Stuttgart de INDEX MS22-L, een meerspindel automaat voor slanke producten. Deze machine is leverbaar in een Swiss-type versie. Van Traub toont men het vorig jaar geïntroduceerde TNL20 draaicentrum, maar nu in een versie met een optionele B-as in de bovenste gereedschaprevolver. Hiermee kunnen complexe werkstukken onder elke hoek worden bewerkt. Dat geldt eveneens voor de Traub TNL32-7B die op de stand staat.

INDEX Traub staat op de AMB in hal 4 stand B31. In Nederland vertegenwoordigt Laagland het machinemerk.

 

 

Pin It on Pinterest