Made-in-Europe.nu
Mazak Variaxis i600 AM

Mazak met Siemensbesturing en eigen automatisering op AMB

Mazak toont op de AMB twee verticale bewerkingscentra die geleverd worden met de Siemens Sinumerik besturing. Daarnaast komt de Japanse machinebouwer met de eigen robotcel. In Stuttgart staat deze aan een Quick Turn 250 MST.

 

Robotlaadstation programmeren vanuit de Smooth-G besturing

Dat Mazak de AMB kiest om de optionele Siemensbesturingen onder de aandacht te brengen, is voor de hand liggend, als je kijkt naar de populariteit van Siemensbesturing in de Duitse verspaning. In Stuttgart staat zowel het verticale bewerkingscentrum VTC-530 als de VTC-760C met de Siemensbesturing. Beide machines zijn van het type met beweegbare kolom. De VTC-760C is uitgerust met de eenvoudigere Sinumerik 828D besturing (met 15,6 inch monitor); het andere bewerkingscentrum wordt geleverd met de Sinumerik 840D sl besturing. De integratie van deze besturing in de Mazak machines gaat steeds verder, want ondertussen kunnen ook meerdere machines uit de Integrexlijn hiermee geleverd worden net als de 5-assige machines Variaxis i-500 en i-600.

 

Mazak biedt op steeds meer CNC-machines ook de Siemens besturingen aan.

 

Integratie in Smooth-G besturing

De noviteit op de Duitse metaalbewerkingsbeurs is bij Mazak de eigen automatisering. Deze werd begin dit jaar al aangekondigd en wordt nu live gedemonstreerd bij een Quick Turn 250 MSY. Het belangrijkste voordeel van de eigen robotbelading is de integratie van de robot programmering in de machinebesturing. De laagdrempelige software om de robot te programmeren, is geïntegreerd in de SMOOTH-G besturing van de draaimachine. Hierdoor kan de operator alles op één scherm programmeren, de robot en de CNC-machine. Met een app in SMOOTH-G wordt het programmeerscherm voor de robot geopend. Mazak ontwikkelt soortgelijke oplossingen ook voor de freesmachines en gaat ook hiervoor automatisering onder het eigen label aanbieden.

 

Mazak Variaxis i600 AM

Hybride bewerkingen: CNC frezen en additief opbouwen.

 

Hybride: 5-assig frezen en AM

De Japanse machinebouwer toont verder nog de Integrex I-500 en I-200ST, een Quick Turn Compact 300 MSY en een VTC-800/30SR. Uit de lijn hybridemachines wordt met de Variaxis J-600 5X AM gedemonstreerd hoe verspanen en additieve bewerkingen gecombineerd kunnen worden in een machine. Deze hybridemachine 3D print werkstukken en features op bestaande componenten met behulp van het Wire Arc AM-proces. Hierbij wordt metaaldraad gesmolten, waarna de onderdelen 5-assig worden nabewerkt.

Tot slot toont Mazak nog een aantal Industrie 4.0 oplossingen, waaronder Smooth Monitor AX voor het monitoren van de productie.

De AMB vindt van 18 tot en met 22 september plaats in Stuttgart

 

Pin It on Pinterest