Made-in-Europe.nu

RoboJob breidt Assist-reeks uit met nieuwe modellen

RoboJob heeft twee nieuwe automatiseringsoplossingen ontwikkeld: de Turn-Assist 270 i en de Mill-Assist Essential i. Het gaat om zogenaamde ‘integrated’ modellen. Dat betekent dat de volledige automatisering op één platform wordt gebouwd. Hierdoor kan de automatisering makkelijk verplaatst worden.

 

Integraal systeem op één platform, groter bereik

De Belgische automatiseerder kiest ervoor om de nieuwe systemen te tonen op de AMB. “We proberen elke beurs wel uit te pakken met nieuwe producten, modulaire uitbreidingen of andere nieuwigheden. Twee jaar geleden hebben we hier onze nieuwe software voorgesteld,” zegt Jelle De Roovere, Business Development Manager bij RoboJob. Gelet op het belang van de Duitse markt voor RoboJob is de introductie op de AMB logisch.

 

Alles op één platform

Bij de ‘Integrated’ modellen van de Turn- en Mill-Assist Series bouwt RoboJob de volledige automatisering op één vast onderstel. Daardoor kan de automatisering makkelijk verplaatst worden naar een een CNC-machine. Met de Turn-Assist 270 i kunnen CNC-draaimachines en draai/freescombinaties geautomatiseerd worden. In vergelijking met de Turn-Assist 200 i heeft de Turn-Assist 270 i een groter diameterbereik (270mm in plaats van 200mm) én aanzienlijk meer capaciteit. Ook een zwaardere robot payload is mogelijk (tot 35kg). De Mill-Assist Essential i is het eerste geïntegreerde model van RoboJob in de Mill-Assist Series, waarmee freesmachines geautomatiseerd worden.

Behalve op de eigen stand toont RoboJob ook robotlaadsystemen op de stands van Okuma en Quaser op de AMB in Stuttgart.

 

Pin It on Pinterest