Made-in-Europe.nu
Haimer Tool Dynamic Preset Microset

Primeur Haimer: Tool Dynamic Preset Microset

Haimer had op Metavak 2018 zowaar een primeur voor de Benelux. Voor het eerst werd de Haimer Tool Dynamic Preset Microset getoond. Deze machine combineert het balanceren en voorinstellen in één apparaat. In Duitsland werd de definitieve productieversie onlangs op de AMB officieel gelanceerd.

 

Balanceren en voorinstellen met één apparaat

Deze nieuwe machine, waarvan het prototype op de EMO 2017 is getoond, laat zien hoe Haimer de technologie van de vroegere DMG Mori dochter Microset integreert in de eigen oplossingen en hoe het familiebedrijf meerwaarde haalt uit deze overname. Begin vorig jaar heeft Haimer de fabrikant van voorinstelapparatuur overgenomen. De Tool Dynamic Preset Microset is volgens Martijn Alders, technisch sales manager voor Haimer in Nederland, met name interessant voor de Nederlandse gereedschapslijpers.

 

Must voor slijperijen

“Eigenlijk is het een must voor een slijperij”, zegt hij. Het complete pakket aan slijpschijven kan qua hoogte in één keer zeer nauwkeurig worden afgesteld na de balancering. Haimer levert voor de slijperijen slijpwieladapters voor de meest voorkomende merken slijpmachines. Ook voor het voorinstellen en balanceren van tooling voor machines met hoge spindeltoerentallen biedt de combimachine voordelen. Balanceren – de eerste stap – gebeurt op dezelfde machine als het voorinstellen. Dat levert tijdwinst op, maar ook een hogere nauwkeurigheid. De rondloopnauwkeurigheid van de spindel is namelijk sterk verbeterd. Ook ligt de klemkracht hoger dan bij de gangbare voorinstelapparaten omdat deze is afgestemd op de balanceerfunctie. Door de integratie van twee apparaten neemt het systeem minder ruimte in beslag. De machine herkent of er gebalanceerd of vooringesteld moet worden en laat dan automatisch het juiste bedieningsscherm zien.

 

Pin It on Pinterest