Made-in-Europe.nu
smart industry hub

Zuid-Nederland krijgt smart industry hub

Op de bijna afgeronde Brainport Industries Campus is officieel het startsein gegeven voor de Smart Industry Hub Zuid. Dit wordt een van de vijf hubs in Nederland waar ondernemers terecht kunnen met vragen over slim produceren. Het hub wordt het centrale aanspreekpunt.

 

Grotere betrokkenheid van mkb-maakbedrijf bij smart industry creëren

Het doel van het Smart Industry Hub Zuid is om meer mkb-bedrijven van buiten de regio te betrekken bij de innovatieprogramma’s die vanuit Smart Industry worden opgezet. In vijf regio’s in Nederland wordt een Smart Industry Hub opgericht om kennis beter te kunnen delen en zo de concurrentiepositie van de Nederlandse industrie te versterken. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies dragen financieel bij aan het initiatief. In regio Zuid is de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij verantwoordelijk voor de coördinatie.

 

Smart Industry Hub Zuid

De hub biedt ondernemers via een centraal contactpunt informatie over slimme productie. De hub organiseert evenementen en brengt ondernemers in contact met andere ondernemers die zich bezighouden met dezelfde ontwikkelingen. De hub focust zich sterk op slim onderhoud (smart maintenance & services) en slimme, complexe productie van kleine series (smart manufacturing).

De programma’s die onder de vlag van smart industry in Zuid-Nederland lopen zijn Virtual & Augmented Reality; Smart Tooling, Smart Systems, Jheronimus Acadamy of Data Science; Printed Electronics Alles bij elkaar zijn hier zo’n 70 bedrijven in actief. Nu kunnen meer mkb-bedrijven zich aansluiten via het hub.

Van 18-21 maart 2019 vindt voor de eerste keer de conferentie Nederland Digitaal plaats. Thema van de hele week is Kunstmatige Intelligentie.

Foto: op de trappen van de nieuwe Brainport Industries Campus werd het startsein van de Smart Industry Hub Zuid officieel gegeven (foto BOM)

 

Pin It on Pinterest