Made-in-Europe.nu
Halter

Krappe arbeidsmarkt dwingt tot robotisering

De krapte op de arbeidsmarkt gaat de Nederlandse bedrijven pijn doen, voorspellen zowel ABN Amro als Rabobank. Dit kwartaal ervaart ruim 22% van de ondernemers in de industrie het tekort aan personeel als een belemmering. Des te meer een reden om te automatiseren. Teqnow helpt metaalbedrijven half januari op weg met een infomiddag over standaard automatisering oplossingen.

 

Acht leveranciers standaard robotoplossingen pitchen op Teqnow event

Vakmensen zijn amper nog te vinden. Uitzendkrachten zijn peperduur. En overwerken: daar staat niet iedereen om te springen. Het CBS waarschuwt dan ook voor hogere lonen in 2019. Ondernemers uit de maakindustrie willen daarom investeren in een efficiëntere productie. Standaard robotoplossingen zijn voor verspanende bedrijven een goede insteek om de krapte op de arbeidsmarkt te lijf te gaan.

 

Vakmanschap beter benutten

Immers: waarom een schaarse CNC-programmeur het grootste deel van de dag werkstukken laten opspannen als dat producten zijn die je hel goed met een robot in de klem kunt plaatsen. Of – als het misschien om complexere werkstukken gaat – die je buiten de machine opspant op een pallet die de robot vervolgens in de machine plaatst. Dat mes snijdt aan twee kanten: de CNC-programmeur kan zijn uren besteden aan programmeren en zoeken hoe het verspaningsproces verder te verbeteren. En de machine maakt meer uren doordat de robot ook onbemand kan laden.

Standaard automatisering zorgt direct voor een hoger rendement van de CNC-machines.

 

 

Acht leveranciers pitchen hun standaard robotsystemen

Teqnow, hét platform van Koninklijke Metaalunie dat de aandacht voor en toepassing van toptechnologie in het industriële mkb vergroot en stimuleert, organiseert daarom donderdag 17 januari een robotevenement voor verspanende bedrijven. Acht leveranciers van stanndaard robotoplossingen pitchen hun systemen. Deelnemers krijgen dus in één middag inzicht in de mogelijkheden van standaard automatisering in de verspaning én van de verschillen tussen de systemen. Deelnemende leveranciers zijn Cellro, Halter, Pro4CNC, Ertec, Erowa, Robojob, BMO en Olmia. Teqnow wil met dit evenement de verspaners kennis aanreiken zodat bedrijven beter in staat zijn de best passende oplossing voor hun bedrijf te selecteren.

De informatiemiddag vindt op 17 januari plaats bij Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein. Start 13.30 uur De acht deelnemende bedrijven pitchen elk 20 minuten. Afsluitend is er een vragenronde. Op de website van Teqnow vind je alle informatie.

 

Pin It on Pinterest