Made-in-Europe.nu

WFL neemt automatiseringsbedrijf over

WFL Millturn Technologies neemt automatiseringsbedrijf FRAI Elektromaschinenbau over. Beide bedrijven werkten al enige tijd als partners samen. Door de overname haalt de Oostenrijkse machinebouwer de automatiseringstechnologie zelf in huis. WFL ziet dit als een stap het verder compleet bewerken van componenten op de multitasking machines. Ook moet de overname de weg vrij maken voor verdere digitalisering.

 

Stap naar meer compleetbewerken en digitalisering

De Oostenrijkse machinebouwer merkt dat automatisering in steeds meer markten waarin WFL actief is, belangrijker wordt. Sectoren als de automobielindustrie, luchtvaartindustrie en vooral de matrijzenindustrie automatiseren al jaren. Stilaan krijgen ook andere bedrijven interesse om ’s nachts en in het weekend onbemand te produceren. Robotisering biedt ook bij kleine series voordelen, zolang de robots makkelijk te programmeren zijn. Taken zoals afbramen, reinigen en meten zijn aanvullende taken die de robot kan doen.

 

Overname alle aandelen FRAI

Omdat het belang van automatisering zo sterk toeneemt, heeft WFL Millturn Technologies alle aandelen gekocht de automatiseringspartner FRAI Elektromaschinenbauw waar het al enige tijd mee samenwerkte. Daarmee kan WFL maatwerk automatiseringsoplossingen uitbreiden. Een van de projecten die de twee bedrijven hebben gerealiseerd, is een Kuka robot (KR 510) bij een M65/4500 Millturn. De robot laadt stafmateriaal met verschillende vormen van de materiaalpallet in de opspanning van de machine geplaatst. De klauwen hebben een bereik van 75 tot 190 mm, dat de volledige range aan producten bij deze toepassing afdekt.

WFL Millturn

De grijperkop met twee parallel geplaatste grijpers.

 

Robotcel met grijperwisselaar

Een tweede oplossing waaraan momenteel wordt gewerkt is een robotcel voor de M30-G Millturn. Voor deze oplossing wordt een automatisch grijperwisselsysteem voor as-achtige producten ontwikkeld. De beide afzonderlijk aangestuurde grijpers staan naast elkaar. De toepassing is bedoeld voor aluminium producten, daarom voorziet WFL de grijpers van kunststof bekkens. Hierdoor raken de producten na de bewerking niet beschadigd. Bij deze oplossing kiest WFL opnieuw voor een Kuka robot, dit keer een KR Quantec met een nominale laadcapaciteit van 120 kilogram en een werkbereik van 2896 mm.

In Nederland wordt WFL Millturn Technologies vertegenwoordigd door Oude Reimer 

 

Pin It on Pinterest