Made-in-Europe.nu
rConnect

1000e machine op rConnect platform GFMS

GF Machining Solutions heeft de 1000e CNC machine aangesloten op het eigen rConnect platform. Het gaat om een Mikron Mill P 800U, die geïnstalleerd is bij de Fraisa ToolSchool in het Zwitserse Bellach.

Serviceplatform wordt steeds verder uitgebreid

De Zwitserse machinebouwer heeft het digitale platform in 2017 geïntroduceerd. Sindsdien zijn de functies van rConnect steeds verder uitgebreid. Ondertussen gaat het om meer dan een platform waarmee GF Machining Solutions de service kan verbeteren. Ook de klanten kunnen de Live Remote Assistance module gebruiken om vanaf afstand hun machines te monitoren. Ook kunnen ze via een tablet of PC direct contact leggen met bijvoorbeeld een operator bij de machine of een service engineer.

Snellere reactietijd bij storing

Primair is de rConnect LRA-module bedoeld om de machines van GF Machining Solutions te verbinden met het diagnosecentrum van de fabrikant. Realtime kan op afstand een diagnose worden uitgevoerd als er een storing is. Daarmee verkort de machinebouwer de reactietijd bij een storing. Er zijn ondertussen voor het rConnect platform een heleboel nieuwe apps en modules beschikbaar waar de klanten hun voordeel mee kunnen doen. Zo geeft de rConnect cockpit dagelijks inzicht in de effectiviteit van de machine. Via een beveiligde verbinding kan de klant vervolgens vanuit de cockpit ondersteuning krijgen van een expert van GF Machining Solutions.

Een operator kan via de tablet een service engineer van GF Machining Solutions op afstand laten meekijken om een storing te verhelpen.

Mobiele telefoon

Met de nieuwe rConnect Messanger kan de gebruiker ook vanaf afstand via zijn mobiele device realtime zien wat de machines doen. Van elke aangesloten CNC-machine kan de status worden opgeroepen. Via deze app kan ook eventueel een service engineer van GF Machining Solutions worden ingeschakeld voor een diagnose op afstand. Terwijl noch de engineer, noch de expert bij de machine zelf in de buurt zijn.

rConnect werkt als platform voor alle machines van GF Machining Solutions, niet alleen de freesmachines, ook de vonkmachines en de systemen voor laserstructureren.

Pin It on Pinterest