Made-in-Europe.nu

Kick-off Mindsphere World Belgium op Indumation.Be

Op Indumation.Be in Kortrijk wordt de aftrap gegeven voor MindSphere World Belgium. Grotere en kleinere bedrijven bundelen hun krachten met de academische wereld om gezamenlijk de mogelijkheden van Internet of Things te ontdekken. IoT-ervaringen gebaseerd op Mindsphere, de cloud van Siemens.

De opmars van connected devices gaat sneller. Steeds meer machines, apparaten en zelfs componenten worden met elkaar of met cloudsystemen verbonden. Tegen 2020 zijn dat al meer dan 26 miljard verbindingen, zo wordt verwacht. Mindsphere is het IoT-platform van Siemens. Hierop draaien de applicaties die grote hoeveelheden data kunnen verwerken tot zinvolle informatie, waarmee maakbedrijven bijvoorbeeld hun processen kunnen verbeteren. Momenteel gaat het vaak om apps gericht om het visueel inzichtelijk maken van de efficiency van machines en installatie en onderhoud. De toepassingen breiden echter snel uit en gaan ook al richting nieuwe verdienmodellen.

Gezamenlijk IoT-mogelijkheden verkennen

Om de mogelijkheden van dit wereldwijde ecosysteem te verkennen en ervaringen te delen, start in België Mindsphere World Belgium. Na Duitsland is België een van de eerste landen waar zo’n netwerk van start gaat. De wereldwijde aftrap is vorig jaar op de Hannover Messe geweest. Initiatiefnemers voor het Belgische initiatief zijn naast Siemens onder andere Festo, Engie Fabricom, Rittal, Kuka maar ook het Thomas More instituut. Ze gaan samen met de nieuwe leden ervaringen uitwisselen. Doel is om de mogelijkheden van IoT in de Belgische industrie te ontdekken. De kick off vindt plaats tijdens 5e editie van Indumation.Be, de beurs over slimme en geïntegreerde oplossingen voor de industrie.

Factories of the Future

De Kick off is woensdag 6 februari eind van de dag. Daarna maken Agoria en Sirris bekend wie de nieuwe maakbedrijven zijn die aantonen een Factory of the Future te zijn. Tien bedrijven krijgen dit predicaat, waardoor Vlaanderen in totaliteit al 30 maakbedrijven heeft die een klaar zijn voor de Industrie 4.0 toekomst. Voor de vijfde keer worden dan de Factory of the Future Awards uitgereikt.

Meer informatie over Indumation.Be vind je hier. En hier kun je je aanmelden voor de kick off van Mindsphere World Belgium.

Pin It on Pinterest