Made-in-Europe.nu
Mapal Unibase S

Mapal introduceert decentrale gereedschap uitgiftekast

Mapal heeft een nieuw type gereedschap uitgiftekast ontwikkeld. Deze is juist bedoeld voor een decentrale inzet. De Unibase S uitgifteautomaat wordt gekoppeld aan het grotere systeem. Hierdoor blijft er op centraal niveau overzicht over het gebruik van gereedschappen en de voorraad.


Centraal beheer van gereedschappen heeft ongetwijfeld voordelen. Een gereedschap uitgiftekast doet daar nog een schepje bovenop. Maar volgens Mapal worden deze vaak op een centrale plaats in het bedrijf gezet. Dat is lastig als de productiehal een redelijke omvang heeft. Daarom komt de gereedschapfabrikant nu met een soort tussenoplossing.

 

Centraal gereedschapbeheer, decentrale distributie

 

De Mapal Unibase S is bedoeld om decentraal in de fabriek te gebruiken. Het compacte uitgiftesysteem heeft 96 of 192 plaatsen voor het opslaan van wissenplaten, frezen, boren, opspanningen et cetera. Door de decentrale plaatsing, blijven de loopafstanden van de CNC-operators kort. De kast is digitaal beveiligd: wanneer niemand van de medewerkers is ingelogd, blijft alles op slot. De gereedschappen zitten in een drum, die automatisch roteert nadat de operator het gereedschap geselecteerd heeft.

 

Koppeling meerdere uitgiftesystemen

Via het netwerk kannen meerdere van deze uitgifte automaten aan elkaar gekoppeld worden. Ook de koppeling aan een bestaande Unibase systeem is mogelijk. Dankzij deze koppeling blijft er op centraal niveau zich op het gereedschapbeheer.

In Nederland vertegenwoordigt Laagland de gereedschappenleverancier.

 

Pin It on Pinterest