Made-in-Europe.nu

OnRobot slimme grijpers met NASA-technologie

Olmia Robotics introduceert een grijper met geïntegreerde krachtsensoren in de vingers. Daarmee krijgt de grijper van OnRobot voldoende intelligentie om objecten te voelen. Deze RG2-FT grijper is geschikt voor zowel cobots als toepassingen als precisieassemblage, inspectie en sortering. De tweede nieuwe grijper van het Deense OnRobot, de Gecko Gripper, kan poreuze, platte werkstukken tillen. Deze is gebaseerd op NASA-technologie.

Olmia Robotics introduceert intelligente grijper die voelt

Olmia Robotics introduceert de beide nieuwe grijpers begin februari op Indumation in Kortrijk. De beide grijpers sluiten naadloos aan op de smart industry trends. Zo is de nieuwe RG2-FT grijper een combinatie van de bekende elektrische RG2 grijper en force / torque sensoren in zijn vingers. Met deze ingebouwde 6-assige F / T en nabijheidssensoren binnen handbereik is de RG2-FT de eerste intelligente grijper op de markt die objecten voelt.  Hierdoor is een snellere implementatie van applicaties mogelijk en wordt een hogere productiviteit en productiekwaliteit gegarandeerd. De geïntegreerde nabijheidssensoren van de grijper detecteren namelijk het object, dat vervolgens automatisch wordt gecentreerd. De grijper wordt geleverd met de benodigde, geïntegreerde software en beschikt over een nauwkeurige en eenvoudige dieptecompensatie.

De Gecko Gripper is voor het eerst gepresenteerd op Automatica.

Gecko Gripper gebruikt NASA technologie

Deze Gecko Gripper maakt gebruik van door NASA ontwikkelde technologie. Met een draagkracht van 4,1 kg kan de Gecko Gripper eenvoudig poreuze, platte werkstukken optillen. De grijper hecht zich aan gladde oppervlakken van objecten door hetzelfde mechanisme dat door de echte gekko wordt gebruikt. Hierdoor is luchttoevoer niet langer noodzakelijk. De ingebouwde nabijheidssensor detecteert werkstukken op afstand. Deze unieke technologie van de Gecko Gripper opent nieuwe mogelijkheden voor collaboratieve applicaties zoals de fabricage en verwerking van zonnepanelen, printplaten, metaal en glasplaten. De Gecko Gripper is compatibel met robotarmen van Fanuc, Kawasaki en Universal Robots, en de aangepaste interface-functies worden ondersteund in 21 talen.

Olmia Robotics demonstreert beide grijpers van OnRot op Indumation op 6 t/m 8 februari in Kortrijk (B)

FOTO: de originele Gecko gripper die NASA ontwikkelde (foto NASA)

Pin It on Pinterest