Made-in-Europe.nu

DMG Mori opent na recordjaar vernieuwde huisvesting

Op de eerste dag van de Demoweek opent DMG Mori de vernieuwde huisvesting in Veenendaal. Later dit jaar wordt hier nog een extra hal bijgebouwd en opent de machinebouwer de dependance op de Brainport Campus in Eindhoven.

 

DMG Mori heeft 2018 afgesloten met een recordcijfers. De orderintake bedroeg wereldwijd € 2,975,6 miljoen (+8%), de verkopen namen met 13% toe tot € 2,655 miljoen en ook de EBIT marge verbeterde met 8,2%. Recordcijfers die ook gevoed zijn door de goede gang van zaken in de Nederlandse markt.

Ook 2019 is sterk van start gegaan, zegt John Kooning

De Nederlandse hightech industrie draait op volle toeren. En dat merken de toeleveranciers. “De markt trekt echt goed door”, zegt John Kooning, managing director van DMG Mori Nederland. “2017 was een heel goed jaar, 2018 was nog beter.” En ook de eerste weken van 2019 zijn goed geweest, zegt John, die vorig maand nog zo’n 125 Nederlandse metaalbewerkers ontving tijdens het open huis van de machinebouwer in Pfronten.

 

Vernieuwde huisvesting

DMG Nederland neemt tijdens de Demoweek (19 tot 22 maart) officieel de vernieuwde huisvesting in Veenendaal in gebruik. Het hele pand is inclusief de demoruimte bij de tijd gebracht, met de look and feel van DMG Mori vestigingen wereldwijd. Hiermee komt er echter nog geen einde aan de bouwactiviteiten. John Kooning: “We gaan later nog een 350 m2 grote hal bijbouwen, met een zware kraan. En we openen in het najaar onze vestiging op de Brainport Campus in Eindhoven.” Dit wordt een dependance, die DMG Mori vooral zal gebruiken voor het geven van trainingen aan klanten uit zowel Nederland als België. “De Brainport Campus is een mooi initiatief. De ligging op de grens tussen België en Nederland is goed. Daar profileren we ons graag.”

 

DMG Mori ontwikkelt steeds meer eigen automatisering, zoals deze PH400 palletwisselaar die onlangs in Pfronten werd gedemonstreerd.

Waarom automatisering uit eigen huis?

DMG Mori levert steeds meer CNC-machines inclusief automatisering. Op de huisshow in Pfronten was een op de drie machines voorzien van een of andere vorm van automatisering uit eigen huis. De keuze om eigen oplossingen te bouwen, betekent niet dat DMG Mori niet samenwerkt met de bekende aanbieders van standaard automatiseringsoplossingen. Die mogelijkheid blijft. John Kooning ziet echter wel een voordeel in de combinatie CNC-machine en automatisering vanuit één onderneming.  De integratie van de robot- of gantryloader besturing in de machinebesturing kan veel dieper gaan. De hele automatisering wordt aangestuurd vanuit Celos, de schil die over de CNC-besturing ligt, of het nu om de nieuwe PH 400 palletcel gaat of de compacte robotlader bij de DMP 70. Met het licht op de verdere digitalisering in de maakindustrie heeft de machinebouwer hier een punt.

In de komende editie van Solutions Magazine, die begin april verschijnt, kun je meer lezen over de ontwikkelingen die DMG Mori momenteel in de verspaningsmarkt ziet. De Grand Opening van DMG Mori in Veenendaal is op 19 maart. De Demoweek duurt tot en met 22 maart

Een medisch product, gefreesd op de heel nieuwe DMP 70. Het werkstuk (200 bij 80 bij 40 mm) van Titanium grade 2 is in 110 minuten compleet bewerkt op de DMG Mori DMP 70.

Pin It on Pinterest