Made-in-Europe.nu

Halter LoadAssistant belaadt lasergraveermachine op Intec

De nieuwe Duitse dealer van Halter CNC Automation, TEC3, heeft deze week op Intec in Leipzig een bijzondere oplossing op basis van de Halter LoadAssistant getoond. Het standaard rasterplaat waarin de producten liggen, is vervangen door in totaal viert pallets, met elk 50 producten. De robot laadt deze in een lasergraveermachine.

TEC3 is de nieuwe dealer van Halter CNC Automation in Saksen. Het familiebedrijf heeft een lange traditie in onder andere speciaalmachinebouw, robotica en automatisering. Op de metaalbewerkingsbeurs Intec toont het een aangepaste versie van de Halter LoadAssistant.

Duitse dealer ontwikkelt speciale oplossing op basis Halter LoadAssistant

Halter LoadAssistant

Op basis van een standaard Halter LoadAssistant ontwikkelde TEC3 deze oplossing voor het automatisch beladen van een lasergraveermachine. Elke pallet biedt ruimte aan 50 producten.

Speciale bewerkingen automatiseren

“TEC3 toont aan dat je ons universeel robotlaadsysteem ook kunt inzetten voor speciale zaken”, zegt Frans Fontein, area sales manager bij HALTER CNC Automation, over de oplossing van de Duitse partner. De robot zorgt dat de lasergraveermachine zo’n 200 producten onbemand kan graveren. Elke pallet bevat 50 producten, die in een keer uit de robotcel genomen kunnen worden. De nieuwe partner van Halter gaat deze speciale oplossingen voor klanten in heel Duitsland ontwikkelen, mits het past binnen de grenzen van de Nederlandse robotlaadcel. De nieuwe dealer wordt tevens het Halter Technology Center waar workshops voor metaalbedrijven uit Saksen gegeven worden.

Eigen stand en democentrum Mazak

Halter CNC Automation was in Leipzig ook met een eigen stand aanwezig. Daarnaast werd de robotcel gedemonstreerd in het democenter van Mazak in Leipzig, op enkele minuten van de beurs. Hier staat de Halter LoadAssistant permanent gekoppeld aan een Mazak Quickturn CNC-draaimachine.

1 comment

Pin It on Pinterest