Made-in-Europe.nu
Hyundai Wia

Hyundai Wia opent Europees technisch centrum

Hyundai Wia heeft in Rüsselsheim het nieuwe Europees technisch centrum geopend, Tech Cube. Behalve dat hier het Europees R&D team van de Koreaanse machinebouwer werkt, is er ook een democentrum, een nieuw spare parts magazijn met 42.000 verschillende onderdelen en gaat Hyundai Wia Tech Cube inzetten voor seminars en trainingen. Het Europees centrum is een signaal dat Hyundai Wia verder wil groeien in de Europese markt.

Over deze laatste ambities liet Hyundai Wia CEO Kyung Bae Kim tijdens de opening geen onduidelijkheden bestaan. Dit jaar wil het concern in Europa zo’n 15% meer omzet realiseren, in totaal € 70 miljoen. “De opening van dit Europees technisch centrum luidt voor Hyundai Wia in Europa een nieuw hoofdstuk in. We gaan nog meer ontwikkelen voor de Europese klanten”, aldus Kyung Bae Kim. Het 5-assig bewerkingscentrum XF6300 dat sinds twee jaar op de markt is, is de eerste in Europa ontwikkelde machine. Momenteel wordt er aan andere nieuwe concepten gewerkt. De dealers willen bijvoorbeeld graag een eenvoudigere, goedkopere 3+2 machine.

Opening Europees centrum onderstreept Europese groeiambities van Hyundai Wia

Onderdeel van Tech Cube is een permanente demonstratieruimte waar een flink aantal machines live wordt gedemonstreerd.

Theo Coffeng, directeur van de Nederlandse dealer Dymato, is blij met het nieuwe technisch centrum, dat naast het Europees ontwikkelcentrum van de Hyundai Kia motorentak van de onderneming ligt. De aanwezigheid van Tech Cube geeft Dymato meer armslag om de mogelijkheden van de Koreaanse machines te demonstreren. “Voor ons is dit ideaal omdat we klanten hier de machines onder spaan kunnen demonstreren.” Tegelijk met de investering in het centrum trekt Hyundai Wia voor de Europese markt applicatie engineers aan. Hierdoor wordt het gemakkelijker om niet alleen testbewerkingen voor klanten te doen, maar ook turn key oplossingen te ontwikkelen.

Eigen palletmagazijn ontwikkeld

Tijdens de officiële opening maakte de machinebouwer bekend dat het een eigen automatiseringssysteem heeft ontwikkeld. Het gaat om een palletmagazijn dat aan de bewerkingscentra gekoppeld kan worden. Waarschijnlijk wordt het op de EMO voor het eerst gedemonstreerd. Andere automatiseringsoplossingen worden komende tijd verwacht. Theo Coffeng is daar blij mee. Dymato ontwikkelt weliswaar op dit moment voor klanten zelf automatiseringsoplossingen; een groeiend aantal klanten wil liever een totaal systeem uit een hand. “Sommige klanten willen machine en automatisering van één leverancier. Een totaal oplossing van de fabrikant is niet beter, maar wel efficiënter”, zegt Theo Coffeng.

Lees hier het artikel over de automatisering die Dymato ontwikkelde voor Royal Eijkelkamp

Tijdens de opening demonstreerde Hyundai Wia op de XF6300 het cirkelsegment frezen samen met CAM-ontwikkelaar Open Minds en Emuge Franken. Met deze strategie verbetert de oppervlakteruwheid of verkort men de bewerkingstijd.

Tijdens de Demoweek toont Dymato een aantal Hyundai Wia machines gekoppeld aan de Hanwha cobot die het sinds een jaar levert.

Inmiddels werkt een team van 15 Europese ingenieurs in Tech Cube aan de ontwikkeling van nieuwe CNC-machines, zoals het 5-assig bewerkingscentrum XF6300.
De link naar het moederbedrijf, autofabrikant Hyundai Kia, is duidelijk zichtbaar in de entreehal van Tech Cube.

Dymato was met een acht man sterk team aanwezig bij de opening. Links de Hyundai Wia Europe directeur.

Pin It on Pinterest