Made-in-Europe.nu
RoboJob

RoboJob opnieuw 3e snelst groeiend bedrijf bij Trends Gazellen

RoboJob, fabrikant van systemen voor robotbelading, is opnieuw in de prijzen gevallen bij de Trends Gazellen. Net als twee jaar geleden heeft het Vlaamse automatiseringsbedrijf de bronzen medaille gewonnen bij deze competitie tussen de snelst groeiende ondernemingen. Een mooie beloning aan de vooravond van de ‘thuisbeurs’ Machineering in Brussel.

Voor deze editie van Trends Gazellen zijn bedrijven beoordeeld op omzet, het personeelsbestand en de cashflow. Deze KPI’s van 2017 zijn vergeleken met die in 2013, zodat dus een beeld ontstaat van bedrijven die meerdere jaren achter elkaar snel groeien. In de categorie Kleine Ondernemingen neemt RoboJob de derde plaats in van alle deelnemers uit de provincie Antwerpen, net als in 2017. “De afgelopen jaren zijn we inderdaad stevig gegroeid en zijn er heel wat gezichten bijgekomen.  We hebben met zijn allen keihard gewerkt, en dit is dan ook een erkenning voor alle collega’s bij RoboJob”, zegt CEO en mede-oprichter Helmut De Roovere.

Bronzen medaille bij Trends Gazellen aan vooravond van Machineering

De nieuwe Turn-Assist 270i waarmee RoboJob zich op Machineering 2019 presenteert.

Uitbreiding van werkgelegenheid

Momenteel is de leverancier van gemakkelijk te installeren oplossingen voor robotbelading van CNC-machines actief in bijna heel West-Europa. Er werken 50 medewerkers. Maar als het aan Helmut De Roovere ligt, groeit dit aantal komende maanden al snel verder. Momenteel zoekt RoboJob nieuw jong talent. “Om ook de komende jaren onze groei en ons innovatietraject door te zetten, mogen er nog best wat collega’s bijkomen,” aldus Helmut De Roovere.  “Vooral ‘in the field’ is er nood aan versterking.  We moeten onze automatiseringsoplossingen immers ook kunnen installeren. ”  En dus trekt RoboJob alle registers open om jong talent aan te spreken op verschillende jobbeurzen. Half maart presenteert RoboJob zich bijvoorbeeld bij Thomas More op Campus De Nayer.

Thuiswedstrijd op Machineering

Eind maart neemt RoboJob deel aan Machineering in Brussels Expo (27 – 29 maart), een thuiswedstrijd voor het robotiseringsbedrijf. Het is de vijfde achtereenvolgende keer dat RoboJob van de partij is op de Belgische beurs voor de maakindustrie, die dit jaar als Machineering de formule verder heeft aangescherpt richting het nieuwe profiel van de maakindustrie. Hierin spelen Industrie 4.0 en geavanceerde productietechnieken een belangrijke rol. De oplossingen van RoboJiob voor robotbelading passen meer dan ooit in dit profiel.

De werkgelegenheid bij RoboJob groeit vanwege de vraag naar de automatiseringsoplossingen uit Heist op den Berg.

Toen en nu: volwassen automatisering

Het automatiseringsbedrijf voor de maakindustrie toont in Brussel de vorig jaar gelanceerde lijn Integrated producten. Hierbij is de hele automatisering gebouwd op één vast onderstel. Dit verkort de installatietijd. Bovendien kan de gebruiker de robotcel gemakkelijk verplaatsen naar een andere CNC-machine. “Als je onze ‘oude’ Turn-Assist 250 en onze nieuwe Turn-Assist 270 i naast mekaar zet, zie je meteen het verschil en ook de betekenis die erachter ligt: onze producten zijn helemaal doorontwikkeld”, zegt De Roovere trots. “RoboJob is van een klein clubje uitgegroeid tot een volwassen bedrijf en dat zie je ook aan onze producten.”

Pin It on Pinterest