Made-in-Europe.nu
Dormatec polijsten

Dormatec AirBench: cobot polijst

De mogelijkheden om cobots in te zetten zijn eigenlijk onbeperkt. Dormatec liet op Machineering een oplossing zien om met een Doosan Robotics cobot producten te polijsten, waarbij het stof direct wordt afgezogen. Op de Brabantse Metaaldagen toont Dormatec samen met moederbedrijf Dormac CNC Solutions een volledige oplossing rond een Doosan machine zien.

Stof wordt automatisch afgezogen voor schone werkplek

Dormatec heeft op basis van de Doosan Robotics cobot een geautomatiseerde oplossing ontwikkeld voor het polijsten van metalen componenten. De makkelijk te programmeren cobot is aan een metalen behuizing bevestigd. Hierin is een afzuigpomp geïntegreerd die stof en kleine spanen die tijdens het polijsten vrijkomen, afzuigt. Zodra de cobot het polijstgereedschap activeert, wordt de afzuiging ingeschakeld. De producten zelf worden met eenvoudige klemmen opgespannen.

Automatiseer de neventaken

Met deze oplossing laat Dormatec zien dat de cobots voor veel meer taken kunnen worden ingezet dan alleen voor het beladen van machines. Door juist de neventaken, zoals polijsten of reinigen, te automatiseren kunnen veel bedrijven hun productiviteit verbeteren. Dormatec brengt het complete systeem, dat eenvoudig aangepast kan worden aan specifieke wensen van de klant, onder de naam AirBench in heel Europa op de markt.

Doosan DNM 4500 met briketteerpers

Tijdens de Brabantse Metaaldagen zal deze oplossing eveneens te zien zijn. Dormatec toont dan samen met moederbedrijf Dormac CNC Solutions en de automatiseringstak een compleet geautomatiseerde opstelling. Een Doosan DNM 4500 wordt beladen door een Doosan Robotics cobot. De producten van de freesmachine komen worden op de AirBench gepolijst. En om de oplossing compleet te maken, koppelt Dormac de briketteerpers die het sinds kort in het programma heeft, aan de spanentransporteur. Hierdoor wordt niet alleen het volume spanenafval sterk gereduceerd. Doordat het materiaal praktisch droog wordt door het samenpersen, leveren de spanen meer op bij het recyclingbedrijf.

De Brabantse Metaaldagen vinden op 10, 11 en 12 april plaats in Den Bosch

Pin It on Pinterest