Made-in-Europe.nu

Uitzendorganisatie Olympia gaat cobots ‘uitzenden’

Gaan cobots gevaarlijk, zwaar en repetitief werk van mensen overnemen? Bij uitzendbureau Olympia denkt men van wel. Daarom kunnen bedrijven er niet alleen flexwerkers inhuren, maar ook cobots. Tegen een vast tarief per uur, enkel voor de uren dat de cobots werken. Olympia werkt hiervoor samen met Olmia Robotics.

 

Afgelopen week organiseerde Olympia voor een aantal grote bedrijven een demonstratie van wat een cobot kan, gevolgd door een discussie over de inzet van deze vorm van automatisering. “Als Olympia zijn wij voortdurend bezig om mensen aan betekenisvolwerk te helpen. Doordat cobots fysiek zwaar, gevaarlijk en repetitief werk kunnen overnemen, blijft voor onze flexwerkers afwisselender en veiliger werk over. Het levert zelfs nieuwe banen op, zoals de coördinatie van de cobots”, zegt René Koier, sales directeur bij Olympia. Bij dat laatste denkt hij onder andere aan beheer van meerdere cobot’s in een bedrijf.

 

Cobots als ondersteuning werkproces

De drie trefwoorden die hij gebruikt typeren de inzet waar Olympia aan denkt. Olmia Robotics levert voor dit type werk zoals cobots van Universal als van Hanwha, een Koreaans merk dat pas sinds ruim een jaar op de Europese markt actief is. Met name de laagdrempelige manier om een cobot te teachen, maakt de oplossing volgens René Koier interessant. “Veel klanten vinden het spannend om cobots te introduceren op de werkvloer. Daarom gaan wij actief met hen in gesprek. Het doel van de ronde tafel is het delen van kennis rondom de inzet van robotarmen ter ondersteuning van het werkproces.”

 

Afrekenen per gewerkt duur

Om het inlenen van cobots technisch mogelijk te maken, intensiveert het uitzendbureau de samenwerking van Olmia Robotics. De klant betaalt enkel de uren dat de cobot daadwerkelijk operationeel is. Dat gebeurt tegen een vast uurtarief, terwijl een timer de inzeturen registreert. Het tarief komt ongeveer overeen met het loon van een uitzendkracht.


Pin It on Pinterest