Made-in-Europe.nu
okuma cryogenic

Okuma Europe koopt Duitse dealer Hommel CNC-Technik

Okuma Europe heeft de Duitse dealer Hommel CNC-Technik overgenomen. De Japanse machinebouwer wil hiermee de positie op Europa’s grootste markt voor CNC-machines versterken. Is dit het begin van een trend?

 

Als redenen geeft de fabrikant op dat men hiermee de support en service activiteiten strategisch kan uitbouwen. Klanten profiteren nu van de directe toegang tot Okuma, de producten en de services. “De overname helpt ons om nog beter dan tot nog toe in te spelen op de eisen van Duitse klanten”, zo zegt Takeshi Yamamoto, CEO Okuma Europe, over deze stap. Door de eigen verkoop- en service-activiteiten van Okuma Europe te integreren met die van Hommel CNC-Technik, kan de machinebouwer op lokaal niveau directe ondersteuning gaan bieden.

Okuma Europe wil positie op Duitse markt versterken

Ruim 7500 Okuma machines verkocht

Het overnamecontract is begin juli gesloten. Per 1 september wordt een en ander geëffectueerd. Dat betekent dat het huidige hoofdkantoor van Hommel dienst gaat doen als hoofdkantoor voor de geherstructureerde verkoopafdeling en service-activiteiten in Duitsland. Ook de regionale showrooms van Hommel verspreid over Duitsland, blijven open. De meer dan 100 medewerkers bij deze dealer, die jarenlang Okuma vertegenwoordigd heeft, worden door Okuma Europe overgenomen. Hommel heeft in de ruim 40 jaar dat het voor Okuma heeft gewerkt, meer dan 7500 Okuma machines verkocht in Duitsland.

 

COMMENTAAR

Startsein van een bredere beweging?

Werken met een eigen verkooporganisatie of met lokale dealers, is in deze sector altijd wel in beweging geweest. Okuma Europe zet deze stap nu in Duitsland. Is dit ingegeven door de veranderingen die op de machinebouwers afkomen nu software een steeds belangrijke rol gaat spelen en de machine slechts onderdeel is van een totale oplossing die de kopers vragen? Eigenlijk is DMG Mori vijf jaar geleden de laatste grote machinebouwer geweest die wereldwijd de verkopen in eigen hand heeft genomen. Zullen meer machinebouwers die nu nog met dealerorganisaties werken de stap zetten naar eigen sales- en serviceorganisatie?

 


Pin It on Pinterest