Made-in-Europe.nu
Fanuc CNC Simulator Pro

CNC simulator voor het onderwijs

CNC Instructie Buro vertegenwoordigt sinds kort exclusief in de Benelux Techromic Solutions SA. Dat heeft een CNC simulator ontwikkeld die vooral voor het onderwijs aantrekkelijk is: de FANUC CNC Simulator Pro. Peter Schuurbiers van CNC Instructie Buro voegt hier een aantal zaken aan toe, zoals instructieboeken, om tot een totaalpakket voor zowel het vmbo- als mbo-onderwijs te komen, aangepast aan de Nederlandse werksituatie

CNC Instructie Buro biedt totaal pakket rond FANUC CNC Simulator Pro

Investeren in machines is voor de meeste technische opleidingen een probleem. Simulatie is dan een uitkomst, zeker nu de belangstelling voor de technische opleidingen stilaan weer groeit. Peter Schuurbiers heeft een aantal simulatieprogramma’s uitgebreid getest en heeft eveneens gekeken naar de ontwikkelaars van de software. “De FANUC CNC Simulator Pro komt als het best werkbare product voor het beoogde doel uit de bus. De ontwikkelaar van de CNC Simulator heeft al jaren een goede naam in de markt.” Met deze simulatie software kunnen leerlingen laagdrempelig kennis maken met de mogelijkheden van CNC-machines.

Het CNC draaien kan met de software gesimuleerd worden, inclusief alle functies die op een CNC draaibank beschikbaar zijn.

Volledige 3D simulatie

Met de software wordt een volledige 3D virtuele machinesimulatie gedaan. Er is een 3D freesfunctie voorhanden, er kunnen tandwielsets worden berekend en gefreesd en er zijn meer handige tools en plugins beschikbaar. In de software kan ook kennis worden gemaakt met diverse simulaties van bewerkingen op onder andere bovenfrees-, laser/plasmasnij-, 3D print-machines en zelfs een 5-assige robot. Ook de besturing van een virtuele drone is beschikbaar in het scholingsprogramma. Via de SimCam module ontdekken de leerlingen de mogelijkheden van CADCAM. Voor de studenten en docenten is er eveneens een e-learning module.

Compleet lespakket
Om tot een compleet pakket voor het onderwijs te komen, heeft CNC Instructie Buro nog een aantal extra’s ontwikkeld. Zoals tutorials voor CNC draaien, CNC frezen en CADCAM evenals interactieve oefeningen. Ook is er een start-up notitie om snel met de software aan de slag te kunnen gaan. Peter Schuurbiers: “Met dit pakket willen een bijdrage leveren in het kader van sterk techniekonderwijs.”

Meer informatie over de FANUC CNC Simulator Pro vind je op de website van CNC Instructie Buro.

Pin It on Pinterest