Made-in-Europe.nu
Style

Maakindustrie blijft goed in het werk zitten

De Nederlandse maakindustrie blijft goed in het werk zitten. Nadat de markt afgelopen zomer normaliseerde, zien bedrijven de vraag weer aantrekken. En dat brengt de investeringsbehoefte weer duidelijker naar voren, concludeert Bastiaan Clement, directeur van machinebouwer Style, na afloop van de 3e editie van de Maakindustrie Dag.


Bastiaan Clement (Style) ziet investeringsvraag op De Maakindustrie Dag opleven

Liefst 23 partners hebben zich dit keer gepresenteerd op de Maakindustrie Dag. Een mini-beurs voor de verspaning in de Style fabriek in Bunschoten. Bastiaan Clement: “Na het normaliseren van de markt afgelopen zomer zien bedrijven nu de vraag naar werk weer aantrekken. Hierdoor kwam de investeringsbehoefte ook duidelijk naar voren. Het is een topdag geworden, we zijn blij dat we voor zoveel partners en bezoekers gastheer mochten zijn.”

Kennis behouden

Het evenement draaide vooral om behoud en delen van technologische kennis. Niet alleen onderling onder bezoekers en exposanten, ook in de vele kennissessies. Moor Filtertechniek ging in op het belang van schone lucht in de werkplaats, schoon water en het langdurig conditioneren van koelsmeermiddelen. Paul Sonneveld van Moor Filtertechniek ging in op het hiervoor ontwikkelde Moor4C filtersysteem.

Roestvast staal makkelijker verspanen

De sessies van Outokumpu en Seco Tools sloten op elkaar aan waarna de Style 510 draaibank en het MC 1000 bewerkingscentrum werden ingezet voor een verspanende demo. Kevin Hanson van Seco Tools vertelde eerst over de uitdagingen bij het verspanen van verschillende roestvast stalen. haakte hierop in tijdens hun sessie over de roestvaststalen die zij maken en leveren. Tijdens de demonstraties werd Prodec van Outokumpu, een roestvast stafstaal voor superieure verspaning, bewerkt in een product van 70 mm x 165 mm. Op de MC 1500 werd de tooling verzorgd door Tungaloy. Automatisering kwam aan bod in de opstelling van de Iload robot van Iteq aan de Style MC750. De robot belaadde de machine met dobbelstenen waarin vervolgens de namen Style en Iteq werden gegraveerd. Jasper Verbunt van Produsoft nam voor het eerst deel aan het evenement. Produsoft toonde diverse oplossingen op basis van CADCAM. Ook de zusterbedrijven uit de Nivora Groep, waartoe Style behoort, waren aanwezig.

In 2021 vindt de vierde editie van De Maakindustrie Dag plaats.

Pin It on Pinterest