Job van Berkel met de iPad op de DMG Mori Seiki stand

Was de EMO al de eerste machinebeurs waarbij social media volop zijn ingezet in de aanloop naar het evenement; nu lijkt het ook de beurs van de iPad. DMG spande de kroon: alle verkoopmedewerkers in Hannover kregen vorige week van hun baas een iPad 2. Om klanten sneller en beter te kunnen informeren. Dat werkte blijkbaar goed. DMG heeft vorige week in Hannover 847 machines verkocht, ter waarde van 207,6 miljoen euro.

Alles binnen handbereik

DMG heeft de introductie van de iPad minutieus voorbereid. In het weekend voor de beurs kregen de honderden medewerkers de tabletcomputer uitgereikt met een instructie.  De eerste beursdag was er een helpdesk voor hen beschikbaar. Op elke iPad staan enkele speciale DMG apps, onder andere met informatie over het machineassortiment.

Job van Berkel met de iPad op de DMG Mori Seiki stand

“We hebben alle details direct binnen bereik en kunnen de klant filmps en animaties tonen”, zegt Job van Berkel, directeur van DMG Nederland. Ook konden de medewerkers direct inloggen in het ordersysteem van de machinebouwer. Met een configurator kon de DMG-medewerkers samen met de klant de machine direct samenstellen, waarbij de kostprijs van elke optie direct zichtbaar wordt. Dit is overigens de manier waarop men voortaan gaat werken.

Meest succesvolle

Met een omzet boven de 200 miljoen euro is de EMO 2011 de meest succesvolle voor het concern uit Bielefeld. Overigens: in het persbericht van Gildemeister AG wordt duidelijk gezegd dat dit het hoogste aantal orders is in de geschiedenis van Gildemeister, dus blijkbaar zijn de machines die Mori Seiki heeft verkocht, niet meegeteld in dit resultaat. Verder heeft de EMO voor het concern 5746 nieuwe leads opgeleverd. De iPads zullen dus veel gebruikt gaan worden de komende tijd.

 

 

Geef een reactie

Pin It on Pinterest