Hagro Precisie organiseert op 23 en 24 november in Schaijk demodagen, waarop verschillende frees- en boorgereedschappen van LMT voor composieten live gedemonstreerd worden. De gereedschapfabrikant heeft de standaard gereedschappen voor composietfrezen – en boren nu samengebracht in een catalogus Composites & Plastics. Onder het motto de kunst van kunststof bewerken gaan de experts van Hagro Precisie hier volgende maand dieper op in.

Sleuteltechnologie

De drang naar lichtere transportmiddelen doet de vraag naar onderdelen en constructies van composiet toenemen. Vooral in de luchtvaartindustrie is dat sterk. De Boeing 737 Dreamliner bestaat voor ongeveer de helf uit composietmateriaal. En Airbus wil bij de volgende A350 extra wide body zelfs naar 60 procent gaan. De inzet van composietmaterialen en kunststoffen  is een sleuteltechnologie geworden bij de vervaardiging van industriële producten, ook in nieuwe branches zoals windenergie-techniek. De bewerking van composieten en kunststoffen biedt een aantal uitdagingen: composiet materialen zijn sterk abrasief, hebben een ongunstige trillings-en resonantie verhouding en zijn gevoelig voor oververhitting.

LMT Tools bundelt ervaring

LMT Tools heeft al enkele decennia lang ervaring in het verspanen van composieten. Deze ervaring is nu gebundeld in het segment Composites & Plastics (C&P). Hier vind je de frezen, boren, ruimers, of speciaal ontwikkelde gereedschappen van LMT Belin,  LMT Onsrud  en LMT Kieninger. Deze gereedschappen zijn geheel afgestemd op de eisen die gesteld worden aan composietbewerking, zoals specifieke snijkantengeometrie, coating en substraat. Dat zorgt voor gladde, transparante,  rechte en braamvrije oppervlakten gerealiseerd worden. Dergelijke gereedschappen zijn ook optimaal beschermd tegen slijtage en maken hogere snelheden en een langere levensduur mogelijk.

DemoDagen

Hagro Precisie gaat het bewerken van composieten tonen tijdens de DemoDagen in het DemoCenter in Schaijk op 23 en 24 november. Dan zullen ook andere noviteiten (voor andere materialen) van LMT Tools en nog enkele andere leveranciers getoond worden.

 

Lees hier een artikel over composiet frezen versus boren (Sirris, digimagazine februari 2011)

 

Meer informatie

Hagro Precisie

Pin It on Pinterest