Unisign freest met de nieuwste generatie verticale bewerkingscentra, de Unipro 5000, liefst 10 liter aluminium per minuut. De machine is vooral ontwikkeld voor bedrijven die gridachtige producten verspanen, zoals in de luchtvaartindustrie veel gebeurt.

Verkocht aan KMWE

De Nederlandse machinebouwer heeft de Unipro 5000 officieel gelanceerd tijdens de EMO. De machine die in Hannover stond, is inmiddels terug in de fabriek in Panningen voor de laatste aanpassingen. “KMWE heeft de machine gekocht. We gaan deze nu nog aanpassen aan hun specificaties”, aldus Luuk Beenders, manager sales & marketing. Vooral het spaanvolume van 10.000 cm3 van de Unipro 5000 springt er uit. De machine wordt standaard geleverd met een zwenkspindel met een piekvermogen van 100 kW en een toerental van 25.000 t/m. Op de beurs werd de machine getoond in een 3 meter versie.

5-assig

Unisign kiest ervoor om de 4e as in de zwenkspindel te plaatsen – die op de beweegbare kolom zit – en de 5e as in de vorm van een spankubus tussen de NC-assen. “Een voordeel van deze kubus is dat je vier delen in een keer kunt opspannen. Kies je ervoor om de kubus te wisselen, dan kun je de opspanning gereed maken buiten de machine”, verduidelijkt Luuk Beenders. Deze oplossingen maken de Unipro 5000 in principe al direct geschikt voor langere tijd onbemand verspanen. En hoewel de machine ontwikkeld is voor typische luchtvaartdelen – lange gridachtige producten – kun je op de kubus ook meerdere kleinere producten opspannen.

Groot verspaning

De pubkliekstrekker op de EMO stand van Unisign was de Uniport 7000, de grote gantry portaalfreesmachine die sinds anderhalf jaar op de markt is. Deze is nu leverbaar met een aantal nieuwe mogelijkheden, zoals het visueel slijpen van de werkstukken. Dit is mogelijk doordat de constructie van de Uniport 7000 aanzienlijk stijver is dan bij zijn voorganger, de Uniport 7. De ram is gebouwd volgens het box in box principe, om extra stijfheid te creëeren, wat onder andere zichtbaar wordt bij de draaibewerkingen op deze machine. Als optie kan de machine met een carrousseldraaitafel worden geleverd. Een optie die Unisgn al langer biedt op deze machines voor de groot verspaning, is een videocamera voor de bediener. De camera zelf zit verborgen achter sferisch glas. De bediener kan, ook al zit de freeskop 12 meter van hem verwijderd, op zijn scherm zien wat er gebeurt.

 

Meer informatie:

Unisign

 

 

Pin It on Pinterest