De NPS-leden bezochten ook Haas Schleifmaschinen

Vijftien Nederlandse precisieslijpers hebben onlangs twee Duitse fabrikanten van slijpmachines bezocht. De leden van de branchegroep Nederlandse Precisie Slijpbedrijven (NPS) bezochten Vollmer in Biberach en Haas Schleifmaschinen in Trossingen.

 

Competentiecentrum van Vollmer 

Vollmer beschikt in Zuid-Duitsland over een competentiecentrum voor de ontwikkeling en de bouw van slijp- en erodeermachines voor gereedschappen in de hout- en metaalbewerking. Na een presentatie over de laatste ontwikkelingen van cirkel-, lint- en freesgereedschappen en het slijpen van PKD-gereedschappen volgde een rondleiding door de productiehallen. Daarna konden de Nederlandse slijpers aan de praktijk proeven in het demonstratiecentrum, waar alle machines werkend staan opgesteld. Vollmer biedt meerdere malen per jaar een open opleiding aan. Met maximaal zes deelnemers per machine kunnen slijpers vanuit heel Europa de theorie in praktijk brengen.

Haas slijpmachines

De tweede dag bezochten de slijpers Haas in Trossingen. Deze fabrikant bouwt universele (rond-)slijpmachines, voor toepassingen variërend van medische apparatuur, versnellingsbakken en vertandingen tot precisie-instrumenten voor de hightech industrie. Naast uiterst nauwkeurig machines biedt Haas een complete oplossing voor alle slijptaken: van simulatiesoftware afgestemd op het werkstuk tot het programmeren van de machines en van het slijpen tot het volledig geautomatiseerd laden en lossen van de slijpmachines. In de productiehal zagen de deelnemers hoe een Haas- slijpmachine wordt opgebouwd op het van composiet gegoten frame. In de demonstratiehal maakten de Nederlandse ondernemers kennis met de productie van onder andere PKD-frezen, slijptools voor vertandingen en koudevormende hulpmiddelen, het slijpen van medische hulpmiddelen, medische implantaten en onderdelen voor vliegtuigmotoren en turbines.

 

Meer informatie

De NPS is een van de branchegroepen van de Koninklijke Metaalunie

Haas heeft op het web een blog

De officiële website van Haas Schleifmaschinen

Vollmer

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest