TechnoTool lanceert onder het eigen label een conus reinigingsapparaat. Bas de Groot, directeur, denkt dat de conus van de gereedschaphouder een van de meest onderschatte componenten van een freesmachine is. “Verontreinigingen kunnen grote gevolgen hebben.”

Stabiliteit, kwaliteit en levensduur

Minieme spaanresten, vliegroest of andere verontreinigingen op de conus van de gereedschaphouder kunnen funest zijn voor de inwendige conus van de machinespil. Ze kunnen deze beschadigingen, waardoor de draagkracht afneemt. “Dat heeft weer gevolgen voor de stabiliteit, dus de nauwkeurigheid waarmee je freest maar ook voor de standtijd van je gereedschappen”, legt Bas de Groot uit. “Dit is echt een vergeten kindje in de voorinstelruimte.” Op langere termijn zorgt onbalans voor extra slijtage aan je gereedschapspil.

Drie gereedschapopnamen

Als oplossing brengt TechnoTool nu een reinigingsapparaat op de markt, dat uitblinkt in eenvoud. Het apparaat wordt onder het eigen TechnoTool label geïntroduceerd. De set bestaat uit een universele aandrijfunit die gecompleteerd wordt met een borstelunit. Deze is leverbaar voor de verschillende gangbare gereedschapopnamen, zoals SK30, 40 en 50 en HSK 50, 63 en 100. Er is ook een uitvoering voor polygoon P4, P5, P6 en P8 beschikbaar. Volgens De Groot volstaat het om de gereedschaphouder licht in te spuitend met olie en dan een minuut te reinigen in de unit. Eventuele vliegroest verdwijnt dan eveneens.

Graveergereedschap

Bas de Groot levert ook het WriteStar CNC graveergereedschap. Dit graveergereedschap kan in het gereedschapmagazijn van de CNC-machine worden geplaatst en het graveren wordt in de bewerkingscyclus opgenomen. “Je brengt dus de informatie, bijvoorbeeld een logo of een produtienummer, aan in dezelfde bewerkignscyclus als je het product freest”, zegt hij over het voordeel van deze graveergereedschappen. Extra handelingen en fouten doordat je het verkeerd product graveert, worden zo voorkomen. De gravure wordt ingebracht door met het gereedschap het materiaal te vervormen. Het is dus een spaanloze bewerking en zodoende braamvrij. Het gereedschap is voorzien van een verend mechanisme. Daardoor kan de veerdruk afgestemd worden op het materiaal dat je bewerkt, wat een garantie is dat het gereedschap altijd het materiaal raakt. Zelfs hoogteverschillen tot 6 mm, bijvoorbeeld bij gietstukken, worden zo overbrugd waardoor er geen verschil is in graveerdiepte. Met het gereedschap kunnen materialen tot 60 HRC bewerkt worden.

Digitale uitlezing kotterkop

Onlangs heeft TechnoTool ook de precisie kotterkoppen met digitale uitlezing van Urma in de Beneluxop de markt gebracht. Het bijzondere hieraan is dat de gevoelige componenten in een externe bedienunit zijn ondergebracht. In de elektronische kotterkop bevindt zich alleen nog de inductieve meetlineaal en de leeskop. Hierdoor is het risico op beschadiging en uitval doordat de componenten in contact komen met de koelsmeeremulsie, praktisch nihil.

 

Meer informatie

TechnoTool

 

Pin It on Pinterest