SolidCAM werkt aan iMachining 3D. Tijdens EuroMold kregen verspaners al een voorproefje. De lancering staat voor de zomer van 2012 gepland.

70% tijdwinst

“Op de AMB in Stuttgart gaan we groots uitpakken”, kondigde SolidCAM marketingmanager Stephan Terhorst alvast aan. Op dit moment ontwikkelen de softwareengineers de 3D variant van iMachining, een module die in de 2.5D versie eerder dit jaar al aan SolidCAM werd toegevoegd. Met deze freesstrategie kunnen bewerkingstijden tot 70 procent worden verkort, doordat je een veel hogere spanenproductie haalt. De software legt namelijk de freesbanen zodanig en stelt voeding en snelheid zo in, dat zoveel mogelijk een constant vermogen van de machine wordt gevraagd. “Diezelfde voordelen bieden we straks ook bij 3D frezen.”

Opdeling in lagen

Op de beurs in Frankfurt werd al een eerste versie getoond op een Okuma MB-46. Hierop werd onder andere Toolox gefreesd, maar Terhorst denkt dat de strategie straks ook heel veel voordelen biedt als je bijvoorbeeld een materiaal als titaan moet gaan bewerken. Het verschil met de 2.5 D versie is dat de software het werkstuk in lagen opdeelt. Om maximaal de frees in het materiaal te houden, gebeuren het voorfrezen en restmatreriaal weghalen van onder naar boven. Stephan Terhorst verwacht dat iMachining 3D ook zulke tijdbesparingen gaat bieden als de huidige 2.5D versie. Daarbij hoeft de gebruiker slechts de materiaalruwheid in te geven. De software berekent dan zelf hoe groot de stappen moeten zijn om maximale productiviteit te garanderen. “De opdeling in lagen gebeurt automatisch.”

Meer nieuws op AMB

SolidCAM heeft in het Duitse Schramberg een democentrum voor iMachining ingericht. Klanten kunnen zich hier overtuigen van de voordelen op een Hermle C40 machine. “Dit iMachining centrum is een succes. Zien is geloven”, aldus de marketingmanager van SolidCAM. Sinds de introductie in maart hebben al meer dan 120 klanten de uitbreiding van SolidCAM gekocht. Op de AMB van 2012 in Stuttgart wil SolidCAM groots gaan uitpakken met freesstrategieën. “Dat is wat de klanten vragen”, zegt Stephan Terhorst. Hiervoor zal in het centrum in Schramberg nog een DMG-machine geïnstalleerd worden.

 

Lees hier het artikel over de introductie van iMachining in Nederland

Bekijk hier de video van iMachining 2.5D

 

Meer informatie:

CAD2M

 

 

Pin It on Pinterest