Een van de draaibanken uit het programma van Pietro Carnaghi

TMMT High Tech gaat zich concentreren op enkel grote speciaalmachines in het high tech gebied, zoals de grote carrousseldraaibanken van Pietro Carnaghi en de frees- en kotterbanken van Parpas. De machineleverancier stopt met de verkoop van de kleinere bewerkingscentra.

Helft minder merken

“Je kunt niet beide samen doen”, zegt Frank Glas van TMMT High Tech over de beslissing die recent is genomen. “In de loop van dit jaar brengen we het aantal merken dat we vertegenwoordigen terug tot minder dan de helft van de 26 die we nu in portefeuille hebben.” Hij sluit niet uit dat er echter ook nieuwe merken bij komen, maar dan moeten die wel heel speciaal in hun segment zijn. Want die richting gaat het bedrijf op. Frank Glas denkt hiermee de kopers van speciaalmachines, waarbij het vaak om investeringen draait die in de miljoenen euro’s lopen, beter van advies te kunnen voorzien en te kunnen begeleiden. “Ik merk dat je niet speciaalmachines én standaard machines samen kunt doen; het is het ene of het andere.” Een van de redenen voor deze keuze is dat het erg druk is geworden in de markt voor de standaard bewerkingscentra. Het aantal partijen dat zich hierop richt, wordt alsmaar groter.

Niet naar Techni-Show

De keuze om zich te concentreren op speciaalmachines vergt wel een andere marktbewerking. “Daarom doen we dit jaar niet mee aan de Techni-Show”, legt Frank Glas uit. Enerzijds ontbreekt daar volgens hem de ruimte om de grote machines te laten zien, ook vanwege de beperkte opbouwtijd; anderzijds bezoekt zijn doelgroep de beurs in Utrecht nauwelijks. “We willen de markt vooral benaderen door gericht met klanten de machinebouwers te bezoeken. Zo zijn we laatst met een groep naar de fabriek van Parpas geweest.” Hij is wel aanwezig op de METAV in Düsseldorf op de stands van een aantal merken die TMMT High Tech vertegenwoordigt. Tegen die tijd wordt ook de nieuwe website van het bedrijf gelanceerd waarop dan duidelijk wordt aangegeven met welke machines TMMT High Tech verder gaat.

 

Pin It on Pinterest