World Class Manufacturing, het thema van de Techni-Show 2012, is ook haalbaar voor de kleinere metaalbewerkers. Dat zegt Jeroen Bender, voorzitter van de pr-commissie van de FPT. “Wij hebben als sector de producten die hierbij helpen.”

Jeroen Bender was een van de sprekers op de persconferentie voor de beide industriebeurzen Techni-Show en ESEF. Hiermee heeft beursorganisator VNU Exhibitions de officiële aftrap gegeven voor de slotetappe naar de beurzen, half maart in Utrecht. De FPT (Federatie Productie Technologie) is over twee maanden goed vertegenwoordigd op de machinebeurs. De leden (VIMAG en COP) nemen zo’n 70 procent van het totale oppervlak dit jaar voor hun rekening. Het thema van de Techni-Show is dit jaar World Class Manufacturing. Daarmee wordt benadrukt dat het belangrijk is je productieproces te beheersen, alleen dan kun je in de toekomst ook aan hoogwaardige internationale klanten leveren.

Man aan machine laten meten

Jeroen Bender denkt dat je als metaalbewerker vooral niet moet proberen van bovenaf WCM op te leggen. “Je moet dit bottom up aanpakken. Laat de man aan de machine meten, maak de operators verantwoordelijk. Verzamel machinegegevens en maak ze in het bedrijf openbaar.” Dan kun je stap voor stap je productie naar een hoger niveau brengen. Bender ging verder nog in op het thema onderhoud. “Helaas een ondergeschoven kindje.”

Gereedschappen terug

Dit jaar doen de hardmetalen gereedschappenleveranciers opnieuw mee aan de Techni-Show. Martijn Beckers, project-manager van de beurs, zegt trots te zijn op wat er straks in Utrecht staat. Daaronder zijn er veel machines die voor het eerst op een Nederlandse beurs getoond worden. Want er zijn dit jaar liefst 36 inzendingen geweest voor de Techni-Show Innovatie Awards. De jury, waarin voor het eerst ook de gebruikers van de machines vertegenwoordigd waren, heeft er tien genomineerd. De uitreiking van zowel de Techni-Show Innovatie Awards, de ESEF Innovatie Awards als de Made in Holland Awards vindt plaats op de eerste beursdag, dinsdag 13 maart.

 

Bekijk hier het overzicht van de genomineerde inzendingen voor de Techni-Show Innovatie Awards

De komende weken gaan we regelmatig berichten over innovaties die op de Techni-Show te zien zijn

 

 

Pin It on Pinterest