DMG / Mori Seiki pakt op de komende Metav onder andere uit met de nieuwe 4-assige draaibank CTX beta 800 4A, die voor het eerst op een beurs getoond wordt.

Huisshow in Prfonten

Vorige week heeft DMG / Mori Seiki de aftrap voor 2012 gegeven tijdens de huisshow in Pfronten. Hier heeft de echte première van de CTX beta 800 4A plaatsgevonden. Over twee weken is in Düsseldorf het grote publiek aan de beurt. Deze 4-assige draaibank heeft watergekoelde geïntegreerde motoren in zowel de hoofd- als contraspindel. De twee direct drive revolvers (12 posities voor VDI 40) laten aangedreven gereedschappen toe tot 10.000 t/m. Dit is weliswaar een optie op de machine, maar het toont aan dat DMG serieus werk maakt van de ontwikkeling van draai-freesbewerkingen op de machine. Beide turrets zijn voorzien van een Y-as. Tussen de centers meet de machine 800 mm. De nieuwe CTX-draaibank wordt geleverd met Siemens ShopTurn 3G, in combinatie met het 19 inch scherm.

Freesdraai bewerkingen

Dat DMG Mori Seiki gelooft in het gecombineerd frezen en draaien, wordt nog eens onderstreept met het nieuwe 5-assig bewerkingscentrum DMU 85 FD monoBLOCK, met de vorig jaar aangekondigde draai-freestafel met direct drive technologie, goed voor 1200 toeren per minuut en 1000 kilo zware werkstukken.

Palletwisselaar

De kleine variant van dit bewerkingscentrum, enkel geschikt voor freesbewerkingen, de DMC 65 monoBLOCK wordt op de Metav getoond in combinatie met een palletwisselaar. Elk van de drie pallets kan beladen worden met werkstukken tot 500 kilogram.

DMG staat op de Metav in hal 16, stand C17

 

Pin It on Pinterest