MAG freest op de komende METAV titaan met stikstofkoeling. Daarnaast toont de machinebouwer een nieuwe horizontale draaibank, de VDF 400 T.

VDF-serie compleet

Deze VDF 400 T rondt de VDF-serie draaibanken af, zegt Peter Kraus, bij MAG in Duitsland verantwoordelijk voor de horizontale draaibanken. De machinebouwer zet met dit concept vooral in op de klanten die een universele oplossing voor middelgroot draaiwerk. Daarbij zijn er meerdere opties qua spindel mogelijk. De krachtigste heeft een koppel van liefst 3480 N. Ook qua draailangte heeft de klant de keus: 1300 of 2200 mm bij een maximale diameter van 700 mm. MAG heeft in deze reeks eerder al de 250 T en 180 T in de markt gezet, twee kleinere machines.  Boven de nieuwe 400 staan de VDF 450 en 650 T. Met deze serie dekt de fabrikant nu een bereik af van 900 tot 6000 mm draailengte en 620 tot 2010 mm diameter. MAG bouwt deze modulaire machinereeks met een groot aantal opties waar de klant uit kan kiezen.

Stikstofkoelen

MAG laat in Düsseldof ook weer het frezen met stikstofkoeling zien. Vorig jaar op de EMO werd dit voor het eerst op een Europese beurs getoond. Dit keer gebeurt het op een verticaal freescentrum met draai-zwenktafel (NBV 700 5X). Op deze machine gaat de fabrikant het frezen van zogenaamde bliks uit titaan demonstreren. Deze turbinebladen worden uit een blok titaan compleet gefreesd. MAG combineert hierbij de koeling met stikstof met MQL-techniek. Door stikstofkoeling in te zetten, verdubbelt de standtijd van de gereeschappen en wordt de voeding met 30 procent verhoogd.

MAG staat in Düsseldorf in hal 16, stand F14

 

Meer informatie

MAG

De Ridder (MAG in de Benelux)

 

Pin It on Pinterest