Stichting Verspanersforum heeft de eerste groep praktijkopleiders getraind.

Het Verspanersforum heeft de eerste groep reguliere cursisten getraind. In opdracht van het roc Gilde Opleidingen in Roermond, is de stichting gestart met het scholen van elf praktijkopleiders.

Vervolg op pilot

Zij hebben de module Productief Economisch Frezen gevolgd. Ze zijn eveneens geïnteresseerd in de vervolgtrainingen Productief Economisch Draaien en Productief Economisch Kotteren/Boren. Gerrit van der Linde van stichting Verspanersforum: “Na de pilottraining bij het roc Eindhoven verleden jaar heeft Gilde Opleidingen ons de opdracht gegeven om elf praktijkopleiders te trainen met de door ons ontwikkelde modules. Dat zegt iets over de kwaliteit van onze training.” Het initiatief voor deze stap van het Limburgse roc is genomen door een van de docenten die mee heeft gedaan aan de pilottraining. “Een van de opmerkingen die we toen kregen, was ‘eindelijk geen producttraining maar een opleiding die recht tot op de werkvloer gaat’”, zegt Van der Linde. Gilde Opleidingen heeft de locatie beschikbaar gesteld, maar laat de verdere organisatie van de scholing over aan het Verspanersforum. Dat hoopt dat meer roc’s deze stap zetten. De praktijkopleiders waren afkomstig van de bedrijven Frerotech in Elsloo, Vullings in Horst, Rena Castings in Maasbree, Adex in Venlo, Habets in Nuth, Smelt Heerlen in Hoensbroek en Lucassen in Sittard.

Open inschrijving

Inmiddels start deze week ook de eerste scholing met open inschrijving. Op 17, 18 en 19 april volgen achtereenvolgend 18 draaiers, 11 frezers en 5 kotteraars de training die het Verspanersforum aanbiedt in Eemnes.  Deze verspaners zijn allen werkzaam in de metaalindustrie. Dit najaar zal het programma nog een keer herhaald worden, eventueel in een ander deel van het land. “En als er voldoende interesse is, kunnen we de scholing ook op zaterdag of in de avonduren aanbieden”, oppert Gerrit van der Linde. De stichting Verspanersforum werkt momenteel ook nog aan andere opleidingen, onder andere rond slijpen en opspantechnieken.

 

Meer informatie

Stchting Verspanersforum

 

 

Pin It on Pinterest