De Duitse machinebouwer Hermle moet het steeds meer hebben van de internationale markten. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn de bestellingen uit Duitsland met 20,5 procent afgenomen. Het ordervolume van buiten Duitsland groeide met 1,9 procent. 31 maart had Hermle voor 95,3 miljoen euro aan opdrachten in de boeken staan.

Helft omzet buiten Duitsland

“De stevige orderintake en de sterke omzetgroei in het buitenland tonen aan dat de opbouw van ons verkoop- en serviceapparaat in het buitenland loont”, zegt Dietmar Hermle, bestuursvoorzitter, in een toelichting op de kwartaalcijfers. Hermle wordt dus steeds internationaler, wat onlangs ook bleek tijdens de druk bezochte huisshow in Gosheim. Die trok dit keer een record aantal van 2300 bezoekers uit 50 landen. Van de omzet kwam in de eerste maanden van dit jaar iets meer dan de helft van buiten Duitsland.

Afkoeling

De totale orderportefeuille van 95,3 miljoen euro aan het eind van het eerste kwartaal, ligt 14 procent hoger dan aan het eind van 2011. Vergeleken met verleden jaar is het volume van nieuwe bestellingen dit jaar echter met 8,7 procent gedaald. Deze cijfers heeft Maschinenfabrik Berthold Hermle AG, beursgenoteerd in Duitsland, deze week bekend gemaakt. De omzet is in de eerste drie maanden van 2012 nog met ruim 26 procent gestegen tot 61 miljoen euro, maar qua orderinstroom begint zich de verwachte afkoeling van de markt af te tekenen.

Palletwisselaar C 22 U

Tijdens de huisshow toonde Hermle onder andere voor het eerst een palletwisselaar voor het bewerkingscentrum C 22 U. Deze palletwisselaar is speciaal voor het bewerkingscentrum ontwikkeld en kan een maximaal gewicht (werkstuk met pallet) aan van 250 kilo. De clou is een dubbele grijper, waarmee je gelijktijdig twee pallets van elk 150 kilo kunt verplaatsen. Terwijl een deel van de dubbelgrijper de pallet met het ruwe materiaal pakt, grijpt de ander het werkstuk dat klaar is. Met een draaibeweging van 180 graden worden de beide pallets gewisseld en kan de machine het volgende deel bewerken.

Meer informatie

Hermle (C 22U met palletwisselaar)

Pin It on Pinterest