Alle 7 materialen, klik op foto voor uitleg

De Israëlische fabrikant van 3D printers Objet heeft een nieuw model gelanceerd, waarmee je liefst 7 verschillende materialen in één product kunt printen. De Objet 30Pro laat als eerste desktopprinter toe transparante en hittebestendige materialen te printen.

Professionals

Objet heeft de nieuwe printer voor het eerst getoond op Rapid, de 3D printbeurs die vorige week in de VS plaatsvond. David Reis, ceo van Objet, bestempelt de nieuwe 3D printer als de volgende evolutie in desktop printers bedoeld voor professionals. “De kwaliteit en de keuze uit 7 verschillende materialen was tot nog toe enkel voorbehouden aan veel grotere high end 3D printers.’ De verkoopprijzen voor de nieuwe Objet 30Pro beginnen bij 43000 U$.

Transparant en hittebestendig

Voor dat geld krijg je een desktopprinyter die producten van maximaal 300 bij 200 bij 150 mm print, met een laagdikte van 28 µm en een nauwkeurigheid van 0,1 mm. Afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt, ligt de build rate tussen de 60 en 112 cm3 per uur. Het bijzondere is echter dat je meerdere materialen kunt combineren in één voorwerp, bijvoorbeeld VeroClear dat PMMA of glas simuleert, DurusWhite, een polypropyleenachtig materiaal maar ook een nieuw hittebestendig materiaal RGD525 van Objet. Standaard is dit materiaal bestand tegen temperaturen tot 153 graden C, na een extra behandeling zelfs tot 176 graden C. Klik op de foto van de T-Ford voor uitleg over de 7 materialen.

Verpakkingen

Een van de testklanten is Collcap Packaging, een ontwerper van verpakkingen voor de cosmetische industrie en parfums. Adam Smith, technisch manager, zegt over de nieuwe printer: “Het transparante materiaal is ideaal voor prototypes van flessen, terwijl de gekleurde materialen zich lenen voor het simuleren van sluitingen en doppen.” Dit kunnen de verpakkingontwerpers nu zelf vanaf hun desktop pc printen.

 

Meer informatie

Objet

Igepa Nederland

 

Pin It on Pinterest