Voor simulatie kan Greenock teruggrijpen op CHECKitB4 van Pimpel

Het businessmodel voor de aanbieders van CADCAM-oplossingen gaat veranderen. In de toekomst zal niet meer iedere reseller zijn eigen postprocessor ontwikkelen. De reseller wordt een consultant, voorspelt Onno de Rouw van Greenock CAD Service.

Efficiency verhogen

Onno de Rouw: businessmodel gaat veranderen.

De Rouw leidt sinds vorig jaar samen met zijn zakenpartner Guus van Balen Greenock CAD Service, waarin een groot deel van de activiteiten van het voormalige Somatech zijn gebundeld. In het digimagazine van deze week spreekt Onno de Rouw zijn verbazing uit over hoezeer deze markt versnipperd is. Hij voorspelt dat binnen enkele jaren nog maar een handvol pakketten overblijft. De resellers daarvan zullen hun geld verdienen met advisering omtrent het verhogen van de efficiency in de verspaning bij hun klanten, niet langer met het maken van postprocessors.

Gratis

Uiteindelijk gaat het erom de verspaner te helpen zijn proces maximaal te optimaliseren. Dat hiervoor software onmisbaar is, klopt. Maar software verkopen zal nooit het doel op zich zijn. Onno de Rouw durft zelfs zover te gaan om de softwarepakketten als pilot gratis weg te zetten bij klanten, die in eerste instantie enkel de consultancy-uren betalen. Pimpel, de Oostenrijkse partner van Greenock CAD Service, hanteert dit businessmodel al in Zuid-Duitsland. Pimpel heeft ook de simulatie add on CHECKitB4 voor Esprit ontwikkeld, die Greenock in de Benelux aanbiedt. Deze simulatiesoftware rekent aan de hand van het NC-programma van de machine.

Het volledige interview verschijnt deze week in het digimagazine Made-in-Europe.Nu.

 

Meer informatie

Greenock CAD Service

Pimpel 

 

 

Pin It on Pinterest