Seco Tools start een Aerospace Competence Centre. Hierin gaan de Franse en Britse vestigingen samenwerken. De gereedschappenfabrikant wil zo de positie in de productie van luchtvaartcomponenten versterken.

Lees hier een verhaal over de luchtvaarttoeleverancier Asco Industries

Belang van luchtvaartindustrie

Seco Taals gaat dit nieuwe centrum voor het eerst presenteren tijdens de Farnborough International Airshow 2012, de grote luchtvaartshow waarop het concern dit jaar voor de eerste keer met twee stands aanwezig is. De Franse en Britse vestiging gaan samen deze joint venture opzetten, het Aerospace Competence Centre. Volgens Mike Fleming, technical en marketing manager van Seco Tools in het Verenigd Koninkrijk, illustreert deze stap hoe belangrijk de luchtvaarttoelevering voor de gereedschappenfabrikant is. In het centrum wordt de expertise van beide landen gebundeld.

Hogedruk koeling

Daarnaast toont Seco Tools in Farnborough een aantal nieuwe gereedschappen voor het bewerken van titanium, aluminium, warmtebestendige superlegeringen en composieten. Dit zijn de materialen die vandaag de dag veel gebruikt worden voor de productie van componenten voor de luchtvaart. Onderdeel van de productlijn  voor de luchtvaartindustrie is het JetStream Tooling, het gereedschapsysteem voor hogedruk koelingdat het bewerken van taaie materialen verbetert door het koelmiddel onder hoge druk op het snijvlak te richten. Hiermee kun je aggresievere snijparameters benutten voor een hogere productiviteit zowel als een langere standtijd van de gereedschappen.

Seco Tools staat op Farnborough in hal 4, stand E10 en plaatst de mobiele unit op het buitenterrein, als alternatieve locatie voor het ontvangen van klanten. De luchtvaarttoeleveringsbeurs vindt plaats van 9 tot en met 13 juli, de luchtvaartshow is 14 en 15 juli open voor het publiek.

 

 

 

[box type=”info” border=”full”]Bijeenkomsten in Nederland

Dichterbij huis organiseert Seco Tools Benelux komende weken twee bijeenkomsten voor verspaners.

Op 21 juni is er een informatiedag over het verspanen van hoogwaardig RVS, titaniumlegeringen en superlegeringen. Deze informatiedag vindt plaats bij STYLE High Tech in Bunschoten en wordt samen met deze machinebouwer en materiaalleverancier Hamel georganiseert. Meer informatie: kijk hier.

Een week later, op 28 juni, organiseert Seco Tools samen met Oerlikon Balzers bij de eigen vestiging Jabro in Lottum een studiedag over het gebruik van coatings op gereedschappen in de moderne matrijzenbouw. ‘s Ochtends zijn er presentaties over de Jabro-gereedschappen en coatings van Oerlikon Balzers, ‘s middags is er een bezoek aan Oerlikon Balzers in Tiel. Vervoer wordt geregeld. Klik hier voor meer informatie.

[/box]

Pin It on Pinterest