Tijdens parts2clean kunnen bezoekers onder andere kennis 'bijtanken' tijdens het symposium, mede georganiseerd door de Fraunhofer-Allianz Reinigungstechnik.

Het reinigen van productiedelen en oppervlakken is in toenemende mate een kwaliteitscriterium. Steeds vaker worden zelfs eisen gesteld aan de reproduceerbaarheid hiervan en moet restvervuiling gedocumenteerd worden. Dit najaar tonen 230 exposanten op parts2clean hun oplossingen voor industriële reiniging, dat meer en meer ook een concurrentieaspect wordt.

Thema’s bij innovatie
Zij tonen op deze vakbeurs in Stuttgart (van 23-25 oktober) tal van innovaties. Thema’s zijn proceszekerheid, efficiency van het reinigingsproces en duurzaamheid. Bij de installaties draait het dikwijls om energiebesparing. Op het vlak van controle zal een van de exposanten een systeem tonen om inline restvervuiling analyses op basis van de VDA 19 norm uit te voeren. Duurzaamheid komt terug in reinigingssystemen die met media op basis van hernieuwbare grondstoffen werken.

Kennisoverdracht
Tijdens parts2clean, dat dit jaar al voor de 10e keer plaatsvindt, wordt ook een symposium georganiseerd. De inhoudelijke coördinatie hiervan ligt in handen van de Fraunhofer-Allianz Reinigungstechnik. Tijdens de eerste dag ligt het accent in de lezingen op efficiency en kosten. In een apart blok wordt ingegaan op het reinigen van PVD-coatings en reinigingssystemen voor de optische industrie. De tweede dag gaat de aandacht enerzijds uit naar methoden en systemen om reiniging te analyseren; anderzijds worden nieuwe processen gepresenteerd, zoals het reinigen met hoge druk en plasma onder atmosferische druk. Ook het reinigen van fijnmechanische componenten met CO2-ijskristallen komt dan aan bod. De derde congresdag staat in het teken van reinigingsmedia en corrosiebescherming.

Parts2clean vindt van 23 tot en met 25 oktober plaats in de Messe Stuttgart, pal naast de luchthaven. Openingstijden elke dag van 9 – 17.00 uur.

1 gedachte over “parts2clean toont oplossingen voor hoge reinigingseisen

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest