Landré Machines ziet het 3D printen nadrukkelijk als onderdeel van de productieomgeving in de maakindustrie. De ene keer stuur je je CAD-file naar een draai- of freesmachine, de andere keer naar een 3D printer. Deze laatste helpt de doorlooptijden te reduceren. Om deze visie te verhelderen, organiseert Landré begin oktober een Open Huis waarin de totale keten, van CAD tot de machines van Concept Laser en Haas, getoond wordt.

 

Doorlooptijd en vormvrijheid
De 3D printer, of dat nu een eenvoudige personal printer van 3D System is of de high end machines van Concept Laser die direct metaal print, is één van de machines die je in je bedrijf tot je beschikking hebt. “Net als de frees- en draaimachine”, zegt Floris Stam, sinds kort productmanager 3D Technology bij Landré. Vertrekpunt is in zijn visie het product dat met 3D CAD getekend wordt. De 3D printers zijn de volgende stap in de digitalisering van het productieproces, die zorgt voor een doorlooptijdverkorting. “Met 3D printen verkort je de doorlooptijd en daarmee verdien je geld”, zegt Stam. Landré wil daarom een totaal pakket aanbieden omdat je de 3D printers niet los kunt zien van de andere productiemiddelen. Recent is het aanbod verder uitgebreid met de Ultra van EnvisionTEC.

Democentrum
In de vestiging in Vianen is een speciale demoruimte gebouwd voor de 3D printers, die hier bedrijfsklaar staan opgesteld. Maar ook de trainingsruimte voor CADCAM is onder handen genomen. Hier worden onder andere workshops gegeven voor zowel individuele bedrijven als groepen bedrijven uit dezelfde branche. Onlangs hebben bijvoorbeeld enkele orthopedische schoenmakers in een workshop zelf ontdekt hoe ze de doorlooptijd kunnen verkorten door 3D te scannen, bestanden digitaal te bewerken en daarna 3D te printen. “Van CAD-tekenen tot 3D printen op een dag. Dan zie je mensen enthousiast worden.”

Digitalisering
Deze aanpak illustreert hoe Landré inzet op de digitalisering in de maakindustrie. “Daar past ook de nieuwe website bij die we dit najaar lanceren”, kondigt Floris Stam aan.

Een uitgebreid interview met Floris Stam over de plek die Landré met 3D printen inneemt in de markt, staat deze maand in het gratis digimagazine van Made-in-Europe.Nu

Meer informatie

Landré organiseert op 3 en 4 oktober een Open Huis in Vianen om de totale keten en de oplossingen die het bedrijf biedt, in beeld te brengen.

 

Pin It on Pinterest