De nieuwe NHX 5000 van DMG Mori Seiki wordt allereerst met Siemensbesturing uitgeleverd. Pas in een later stadium volgt de eventuele MAPPS IV besturing, die tot voor kort de standaard was op machines van het Japanse merk.

Tijdens de persconferentie op de AMB kreeg Gildemeisterbaas Rüdiger Kapitza een kritische opmerking van een van de journalisten te verwerken. Waar blijven de gezamenlijk ontwikkelde machines van de Duits-Japanse combinatie? Na de Milltap 700 is het immers stil geweest. Kritiek die Kapitza pareerde door te wijzen op tal van zaken die samen zijn opgepakt. Onderhuids gebeurt er veel. Daar heeft hij gelijk in. De nieuwe NHX 5000 komt tussen de 4000 en 8000 in te staan. Deze oorspronkelijk door Mori Seiki ontwikkelde lijn, wordt nu deels in Pfronten bij DMG gebouwd. Dat geldt ook voor de nieuwe NHX 5000, een horizontaal bewerkingscentrum geschikt voor werkstukken tot 800 mm diamater en 1000 mm hoogte. Deze machine wordt nu eerst gelanceerd met de Siemens 840D solution line besturing. Daarmee richt de fabrikant zich met name op de Europese markt. Pas in een later stadium zal de machine met de MAPSS IV besturing leverbaar worden. DMG en Mori Seiki, ze raken ook in de machines inderdaad steeds meer vervlochten met elkaar.

Pin It on Pinterest