In Chicago pakte Gildemeister groots uit met onder andere deze DMU 210 FD

De herfst is voor Gildemeister goed begonnen. Het moederconcern van DMG heeft op de Amerikaanse IMTS en de AMB in Stuttgart 377 machines verkocht, ter waarde van 93,7 miljoen euro. Dat meldt het beursgenoteerd bedrijf in een persbericht. 

Volgens het concern hebben de twee beurzen een stabiele vraag naar werktuigmachines laten zien. Ter vergelijking: twee jaar (2010) geleden verkocht Gildemeister alleen op de AMB 260 machines ter waarde van 51,5 miljoen euro. Verkoopdetails van de IMTS zijn toen niet bekend gemaakt. Tijdens de persconferentie in Stuttgart zei Gildemeister ceo Rüdiger Kapitza nog dat de wereldwijde markt weliswaar groeit, maar dat niet alle deelmarkten groei vertonen. Hij merkte toen op dat de grote beurzen, zoals de voorbije IMTS en AMB en de komende BIMU in Milaan (2-6 oktober) en de JIMTOF in Japan (1 – 6 november) belangrijk zijn om de stemming in de industrie te peilen. Nu zegt het concern dat de verkopen op de twee eerste herfstbeurzen de verkoopprognoses bevestigen. Eind van deze maand maakt Gildemeister de resultaten over het 3e kwartaal bekend.

 

Pin It on Pinterest