Ton Heerbaart voor de nieuwste aanwinst: de Doosan DNM 750 L

Heerbaart Jongman Metaal in Hengelo houdt in de planning altijd één of twee machines vrij voor spoedklussen. Universele en stabiele machines zijn dus een must voor de toeleverancier aan de olie- en gasindustrie.

[box type=”info” border=”full”]Dormac CNC Solutions heeft op 1, 2 en 3 november open huis[/box] Waar anderen juist zoeken naar een maximale machinebezetting, probeert Ton Heerbaart één of twee machines vrij te houden voor noodscenario’s. Dit vraagt wel een bepaalde investeringsstrategie. Heerbaart investeert in stabiele en vooral universele machines.De Hengelose verspaner draait en freest veel stukken uit materialen als SA350LF2, SA105N, RVS, duplex en superduplex. Daarvoor heeft hij dus stabiele machines nodig. Daarnaast moeten ze breed inzetbaar zijn om korte levertijden aan te kunnen houden. Beide eigenschappen vindt Heerbaart in de machines van Doosan.

De tafel van de Doosan DNM 750 L is ingedeeld in segmenten om snel van werkstuk te kunnen wisselen.

Slim benutten
Er staan veel jonge machines van Doosan. Dit jaar is bijvoorbeeld geïnvesteerd in een Doosan freesmachine DNM 750 L en een Puma 3100 XLM draaibank (de machine die op de TechniShow op de stand van Dormac CNC Solutions stond). In de sector waarin deze toeleverancier wereldwijd actief is, gaat het om snel kunnen leveren. Dat kan door de capaciteiten van je machines slim te benutten. Zo heeft hij de grote tafel van de Doosan DNM 750 L in segmenten ingedeeld. Op een deel staat vast het opspangereedschap voor het frezen; op een tweede segment het gereedschap voor boorbewerkingen en op het derde deel staat een 4e as vast op de tafel.

Zwaar belast
De machines bij Heerbaart Jongman Metaal draaien weliswaar niet in een 24/7 productie, ze worden wel flink belast. “De vermogensmeter staat niet vaak onder de 80 procent.” Dat komt met name door de materialen die verspaand worden. Instabiliteit en speling zijn funest. “Dan kun je het nauwkeurig diep boren vergeten. Bij trillingen gaat het materiaal namelijk uitharden.” De Doosan machines stellen Ton Heerbaart op dit vlak absoluut niet teleur. “De Puma 700 met zijn blokgeleidingen is uitermate stabiel.” Op de Puma 700 LM draait hij werkstukken van RVS 1500 mm lang en 500 mm omtrek; gaten boren tot 1250 mm diep en 240 mm rond doet hij als het moet eveneens op deze draaibank. “Zelfs als je zoveel kracht op de turret zet, blijft de machine stabiel.”

Lees hieronder de volledige business case van Heerbaart Jongman Metaal, die deze week verschijnt in het digimagazine van Made-in-Europe.nu

 

Meer informatie
Dormac CNC Solutions
Heerbaart Jongman Metaal 

 

Pin It on Pinterest