simuleren freesbewerking

Op de ESPRIT klantendag 2013 laat Pimpel Benelux nieuwe mogelijkheden zien voor het simuleren van de freesbewerking op basis van de NC-code. Recent zijn daarvoor nieuwe tools aan CHECKitB4 toegevoegd. De deelnemers aan de klantendag krijgen al een sneak preview van wat later dit jaar op de EMO wordt gepresenteerd.

1 ShopTurnKleine series, complexe producten en dure machines dwingen de klanten meer en meer offline te simuleren, merkt Klaas Feijen, business development manager bij Pimpel Benelux. “De doorlooptijd wordt bepaald door de tijd aan de machine. Als je slechts twee producten hoeft te frezen maar het kost je een dag aan de machine om in te stellen, is je productietijd eigenlijk dubbel zo lang. De marges zijn dun, dus we moeten de werkvoorbereiding op een hoger niveau krijgen.”

CHECKitB4
CHECKitB4 is een applicatie, ontwikkeld door Pimpel, dat een freesprogramma offline simuleert op basis van de NC-code van je machine, dus met de machinespecifieke eigenschappen. Pimpel ontwikkelt steeds meer tools voor deze simulatiemodule, met name om in de werkvoorbereiding de flexibiliteit te verhogen. Zo maakt een nieuwe tool het gemakkelijker om je opspanning te wijzigen en dan opnieuw te simuleren. Of het snel simuleren van de bewerking met andere gereedschappen. Een andere nieuwe ontwikkeling is een verbeterde simulatie van het draaien bijvoorbeeld in een tweede opspanning. Klaas Feijen: “De markt vraagt naar het gemakkelijker doorvoeren van veranderingen in de werkvoorbereiding om vervolgens opnieuw te simuleren. Je voorkomt daarmee dat de dure machine onnodig stil staat omdat je in de simulatie de waarheid dichter kunt benaderen.” Sommige gebruikers van de Pimpel add-ons zetten deze al in om in de calculatiefase te testen of een bepaalde bewerkingsstrategie realiseerbaar is. Ook voor offline instructie van nieuwe medewerkers wordt CHECKitB4 gebruikt.

Gebruikersdag
Klaas Feijen gaat tijdens de ESPRIT-gebruikersdag dieper in op de nieuwe mogelijkheden. Ook licht hij de vernieuwingen in ESPRIT 2013 toe en is er voor de deelnemers een update training voorzien. Verder presenteert het nieuwe Pimpel Benelux zich. Hierin zijn onlangs zijn alle ESPRIT en WinTool activiteiten vanuit Greenock CAD Service ondergebracht.
De gebruikersdag vindt plaats op woensdag 13 februari, van 12.30 – 17.00 uur in het Evoluon in Eindhoven. Aanmelden kan via email (naar bart.ter.veer@pimpel-benelux.eu onder vermelding van Deelname ESPRIT Klantendag 2013)

Meer informatie
Pimpel Benelux

 

1 gedachte over “CHECKitB4 vergroot mogelijkheden simuleren freesbewerking

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest