quickparts

Vanuit het Brabanste Budel gaat 3D Systems de maakindustrie op zijn kop zetten. Niet alleen 3D printdelen kunnen bij de nieuwe dienst Quickparts online worden besteld, ook plaatdelen en verspaande stukken. De vestiging in Budel is de spil in het Europese netwerk.

 

Online productie aanbieden
Nadat 3D Systems eerder al in de VS is gestart met Quickparts, is deze onlinedienst nu ook beschikbaar in Europa. “Het gaat om een nieuwe service, waarmee we online de productie van componenten gaan aanbieden, inclusief een online prijsopgave”, zegt Marc Kemkens, general manager van Quickparts, dat voor Europa wordt aangestuurd vanuit de 3D Systemsvestiging in Budel. Onlineprijzen krijgt de klant wel als het om een werkstuk gaat dat met 3D printen gemaakt kan worden. Voor plaat- en verspaande delen is nog de tussenkomst van een Quickpartmedewerker nodig. Volgens een van de medewerkers blijft dat ook zo, omdat deze bijvoorbeeld de kwaliteit van de geuploade files moet controleren of wellicht de klant moet adviseren over een bewerking. Quickparts zegt dan ook online met persoonlijke aandacht te combineren. Dit neemt niet weg dat het Amerikaanse bedrijf hiermee een vernieuwend businessconcept voor de maakindustrie introduceert. De productie vindt plaats in een aantal fabrieken verspreid over Europa. Levering gebeurt afhankelijk van om welke bewerkingstechnologie het gaat binnen enkele dagen. Eenvoudige matrijzen en freesdelen moeten binnen twee tot drie weken geleverd kunnen worden.

Meer over additive manufacturing
Meer over Quickparts valt te lezen in het nieuwe digimagine van januari, dat als thema heeft Verspaning meets additive manufacturing. De grote spelers op het gebied van laagopbouw van metalen componenten hebben namelijk onlangs grote stappen gezet. Ze hebben deze technologie veel dichterbij de productieomgeving gebracht. Hoe ze dat doen, wordt in meerdere artikelen uit de doeken gedaan.

Lees het digimagazine hieronder online
Of download het hier voor je tablet

3 gedachten over “Quickparts: maakindustrie gaat online

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest