Soraluce F-MT

De F-MT van Soraluce wordt sinds kort in Duitsland gebouwd.

Tijdens de opening van het nieuwe technologiecentrum in Limburg an der Lahn, heeft Bimatec Soraluce de F-MT in de schijnwerpers gezet. Deze multitasking machine voor grote werkstukken wordt nu in Duitsland gebouwd.

Het nieuwe Technologiecentrum van Bimatec-Soraluce is onder andere bedoeld voor de klanten uit Duitsland, de Benelux en andere Noord-west Europese landen. Dankzij de nieuwbouw is er ruimte gekomen om onder andere de serviceafdeling uit te breiden. En het frees-, draai- boor en slijpcentrum F-MT wordt hier voortaan gebouwd. De montage is vanuit Spanje overgeheveld naar Duitsland.

Frezen, draaien en slijpen
Dit type is in de eerste versie op de EMO 2011 gelanceerd, vorig jaar op de AMB Stuttgart werd de versie met slijpmogelijkheid getoond. Het bewerkingscentrum heeft een werkruimte van liefst 11 m3 en kan werkstukken tot 1800 mm diameter frezen en draaien. De geintegreerde draaitafel wordt aangedreven met direct drive motoren en kan 250 omwentelingen per minuut draaien, bij een belasting van 800 kilogram. Het koppel bedraagt dan maximaal 2500 Nm. De speciale kop voor de draaibewerking wordt in het magazijn opgeslagen en automatisch gewisseld. Daarnaast beschikt de machine over 80 gereedschapplaatsen in het magazijn. De freesspindel heeft een vermogen van 32 kW en draait maximaal 6000 toeren per minuut. De werkruimte is volledig afgesloten.

 

Meer informatie

 

Bimatec-Soraluce

 

Laagland

 

Pin It on Pinterest