Gereedschapfabrikant Tungaloy introduceert een nieuwe serie gereedschappen voor het draaien van rvs. Met name de coating zorgt voor de voordelen van de T6100 en AH6000 serie.

Deze PremiumTec coatingtechnologie zorgt voor een extreem hoge weerstand tegen het aanhechten van het materiaal aan het gereedschap, kerfslijtage en plastische deformatie. Dit zijn drie veel voorkomende problemen bij het draaien van roestvaststaal. De nieuwe coating is een CVD-coating met een hoge breukweerstand en hoge slagvastheid, ook bij hogere snijsnelheden.

Twee series

De twee series die Tungaloy met deze nieuwe coatingtechnologie aanbiedt, hebben elk hun specifiek toepassingsgebied. Zo is de T6100 serie leverbaar in zowel een versie voor HSC-bewerkingen (T6120) van vooral austenitische edelstalen. De andere variant, de T6130 is bedoeld voor het bewerken van ferritische en martenitische staalsoorten. Voor de doorsnee draaibewerkingen van roestvaststaal is de AH600 serie geschikt. Ook in deze reeks biedt de gereedschapfabrikant meerdere varianten aan. Ook zijn de gereedschappen verkrijgbaar met verschillende variaties van spaanvormers. Deze zorgen voor uiteenlopende eindresultaten: ofwel spiegelgladde oppervlakken draaien ofwel met hoge snededieptes werken en lage tafelvoedingen en toch de spaanvorming beheersbaar houden.

Meer informatie
Tungaloy

1 gedachte over “Tungaloy: slijtvast draaigereedschap voor rvs

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest