Gildemeister investeert fors in beurzen en huisshows, zoals hier in Pfronten.

Als je bekend bent, heb je altijd een streepje voor. Dan krijg je vanzelf meer aandacht. Dat geldt in de showbizz, maar ook in de machinebouw. Het jaarverslag van Gildemeister AG laat op dit vlak enkele interessante cijfers zien.

[quote float=”right”]Beurs-deelname kost 27,4 miljoen euro[/quote] In 2012 gaf Gildemeister in totaal 27,4 miljoen euro uit aan beursdeelname en huisshows. Dat is 58 procent van de totale marketingkosten. Daarnaast werd nog 16,2 miljoen euro geïnvesteerd in productmarketing. De kosten voor e-commerce nemen slechts 8 procent van de totale marketingkosten in beslag. Alles bij elkaar hebben de machinebouwers uit Bielefeld liefst 47,6 miljoen euro aan communicatie uitgegeven, ruim 2 miljoen euro meer dan het jaar daarvoor.

De marketinguitgaven in 2012 en 2011
De marketinguitgaven in 2012 en 2011

3300 artikelen
Gildemeister schrijft zelf in het jaarverslag dat de vakpers een zwaartepunt vormt in de marketingstrategie. Enkele cijfers: in 148 vakbladen (verspreid in 33 landen) verschenen 326 advertenties van Gildemeister. Iets meer dan 2 per uitgave, verspreid over het hele jaar. Als je bekend bent, schrijven ze immers toch wel over je. En die artikelen hebben misschien nog wel meer impact dan een advertentie. Als je alle artikelen die vorig jaar over de machines van Gildemeister zijn geschreven bij elkaar optelt, kom je tot meer 3300 redactionele pagina’s in die 148 bladen. Over aandacht voor het merk hebben ze dus niks te klagen!

 

1 gedachte over “Slimme marketing jongens bij Gildemeister

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest