matec

Matec laat op de komende huisshow in de fabriek in Köngen de 5-assige portaalfreesmachine 30 PB zien. Deze machine is in de vloer verzonken en voorzien van een twee-assige zwenkkop die in beide assen simultaan kan bewegen. Ook staat er een freesdraai variant van de 5-assige freesmachine die onlangs aan Fokker Landing Gear in Helmond is geleverd.

Matec toont meerdere machines onder spaan. Blikvangers zijn naast de portaalfreesmachine ook de 30 HVK, een freesdraaicentrum met een HSK A63 gereedschapopname en een groot bereik, van 1300 bij 600 bij 800 mm. Een voorbeeld van een pendelmachine die freest tijdens het evenement is de 30 L, met een bereik in de X-as van 2000 mm.

matec
De extra 6e as op de tafel biedt Fokker Landing Gear voordelen bij het bewerken van de ronde delen.

Extra 6e as
Ook de Matec 30 HV is onder spaan te zien. Dit is eveneens een draaifrees centrum met een direct aangedreven CNC-rondtafel. Limas CNC Machinery, dat Matec in Nederland vertegenwoordigt, heeft een soortgelijke machine onlangs geleverd aan Fokker Landing Gear in Helmond. Het gaat hier om de 5-assige freesuitvoering, met rondtafel maar zonder de freesdraaioptie. Wel heeft Fokker gekozen voor een 6e rondas die op de tafel is gebouwd. Met slimme opspanmiddelen zoals een excentrisch te verstellen vierklauw, spant men onderdelen op die dan 360 graden om hun eigen as kunnen draaien. Op die manier kan men in Helmond ronde producten aan alle zijden bewerken zonder ze telkens te hoeven omspannen. Het grote bereik van de zwenkkop biedt hier eveneens voordelen bij.

Fokker Landing Gear bouwt MRO business uit met Matec 30 HV

Fokker Landing Gear zet de Matec machine in op de nieuwe MRO-afdeling. Hier worden onderdelen van landingsgestellen gereviseerd. “Het zijn onderdelen die in feite klaar zijn. Het eerste stuk moet dus meteen goed zijn, want er is geen reservedeel”, zegt Leon de Schepper, director procurement bij Fokker. Vaak zijn het componenten met een waarde van duizenden euro’s, die gefreesd moeten worden of waar een boring uitgekotterd moet worden zodat er een nieuwe bus in kan komen. Omdat er ook dikwijls geharde en van een chroomlaag voorziene onderdelen bewerkt moeten worden, overweegt men voor de Matecmachine nog een slijpkop te kopen, zodat men coördinatenslijpwerk op de machine kan uitvoeren. Matec biedt deze uitbreiding op de 5-assige freesmachine aan.

Lees hier het volledige artikel over Fokker Landing Gear en de Matec 30 HV.

De tweejaarlijkse huisshow van Matec duurt van donderdag 13 juni tot en met zaterdag 15 juni.

Meer informatie
Matec
Limas CNC Machinery

 

1 gedachte over “Matec toont grote 5-assige portaalfreesmachine tijdens huisshow

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest