haas

Haas Automation Europe heeft de omzet in het eerste kwartaal met liefst 24 procent zien groeien in vergelijking met 2012. Dat maakt de Amerikaanse machinebouwer bekend.

Daarmee tart de fabrikant volgens Alain Reynvoet, managing director van Haas Automation Europe, de ontwikkelingen in de Europese markt. Andere fabrikanten meldden de laatste weken immers tegenvallende resultaten uit Europa. Wereldwijd voorspelt het in Londen gevestigde onderzoeksbureau Oxford Economics dat de wereldwijde groei van de consumptie van bewerkingsmachines in 2013 minder dan 3% zal bedragen.

haas
Alain Reynvoet: Haas succesvol op de Europese markt.

5-asser is verkoopsucces

Onlangs gaf de fabrikant op de Belgische beurs MTMS al aan dat vooral de 5-asser UMC750 een verkoopsucces is. Ondanks dat de uitlevering van deze machine pas dit jaar op gang is gekomen, is het nu al een van de best verkopende machines uit het hele segment. Op de EMO in Hannover toont Haas deze machine live onder spaan. Volgens Alain Reynvoet is het succes van Haas niet gebaseerd op kortingen, maar het bouwen van machines met een optmale prijskwaliteitverhouding. “Dat we meer machines verkopen en ons marktaandeel vergroten is één ding, feit is ook dat we machines met een hogere toegevoegde waarde verkopen – machines met kenmerken die onze klanten helpen om meer te doen in minder tijd en betere onderdelen te maken.” Hij wijst er ook op dat Haas erin slaagt de machines te verbeteren, onder andere op het vlak van stijfheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

Meer informatie
Haas Automation Europe 

 

1 gedachte over “Haas groeit tegen de markttrend in

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest