reinigen

Tegelijk met de verschuiving naar technisch hoogwaardige, complexe en kritische producten worden er ook steeds hogere eisen gesteld aan de reinheid. ISO klasse 1 betekent een verontreiniging van maximaal 10 deeltjes groter dan 0,05 µm. Gibac Chemie toont op de Techni-Show de gecombineerde dompel-sproei-ultrasoon reinigingsinstallatie, ontwikkeld door het Duitse MOC, voor precisie reinigen. 

“Eindproducenten willen schone producten. Vervuilde componenten en braampjes verkorten de levensduur van het eindproduct. Daar begint de omslag en dat vertaalt zich door de hele keten”, aldus een woordvoerder van Gibac Chemie. Dit betekent dat ook na de verspanende bewerkingen de onderdelen zeer precies gereinigd moeten worden. Om aan deze groeiende behoefte tegemoet te komen, brengt het Gibac Chemie onder andere de reinigingssystemen van het Duitse MOC (Method of Cleaning) op de markt. MOC Danner legt zicht toe op het ontwikkelen en bouwen van systemen voor precisie reinigen.

Complexe delen reinigen

Deze Duitse onderneming heeft een combinatie van dompelen, sproeien en ultrasoon reinigen ontwikkeld voor producten met een complexe geometrie. Tijdens de onderdompeling in het wasbad blijven de sproeiers actief en zorgen voor een sterke turbulentie, door Gibac aangeduid als floodwassen. Voor hardnekkige vervuilingen kan het wasbad nog worden uitgerust met US-elementen. Onlangs is aangetoond, dat Gibac door het uitoefenen van dit reinigingsprocédé de reinheid ISO klasse 1 cleanroom haalt. Dit is de hoogste klasse.

 

Meer informatie

Gibac Chemie

MOC

Pin It on Pinterest