Waar verdient de maakindustrie in de toekomst zijn geld mee? Met 3D printen? Hybride machines? Nieuwe materialen? Of door uit de comfortzone te treden? Begin februari gaan tijdens MNE 2014 (MTMS Network Event) in Kortrijk kopstukken uit de maakindustrie met het publiek in debat in de Ideas Battle Arena.

[quote float=”right”]Praat mee in Ideas Batle Arena[/quote]

Professor Bert Lauwers van de KU Leuven, die sterk gelooft in hybridemachines: het combineren van meerdere bewerkingstechnieken in één machine. Daan Kersten, co-founder en CEO van Additive Industries, die denkt dat Zuid-Nederland over twee jaar de toon kan zetten als het om 3D printen gaat. Dirk De Cuyper, CEO van Resilux, die zich vooral door innovatief te zijn verzekert van een toekomst. Dat zijn de drie kopstukken die op de eerste dag van het netwerkevent in Kortrijk de arena in durven stappen om hun visie te verdedigen.

 

MNE
Op 5 en 6 februari vindt in Kortrijk de 2e editie van MTMS Network Event plaats.

Uitdagendere randanimaties

“Laat ze in deze arena tussen pot en pint in discussie gaan met de bezoekers”, zo legt Karl D’haveloose, ceo van beursorganisator Invent Media, het nieuwe concept uit. “Door uit te pakken met echte conferences en minder lezinggerichte presentaties, willen we de randanimaties uitdagender maken.” De traditionele seminars bevorderen volgens hem niet het netwerken. In de arena krijgen de topondernemers de kans om hun stelling te verdedigen en hierover in discussie te gaan met de bezoekers. De arena, waarin sprekers en bezoekers dicht op elkaar zitten, draagt bij aan de interactie. Laat het publiek en de ‘notoire ondernemers met hun boude standpunten’ in een arena met elkaar in debat te laten gaan. Sprekers hebben de strikte opdracht meegekregen geen commercieel verhaal af te steken, maar een visie met een technologische, micro- of macro-economische, politieke of ideologische inslag te geven. In het programma kom je dan ook vooral niet-exposanten tegen. De eerste dag wordt de Ideas Battle Arena afgesloten met een forumdiscussie over de toekomst van de maakindustrie onder leiding van Kevin Vercauteren, hoofdredacteur van Metallerie. Hieraan nemen deel Karel Tobback, kabinetschef van minister-president Kris Peeters, en Eduard Rutten, CEO van Metes in Dilsen. Hierna is er, net als op de tweede dag, een netwerkreceptie om de discussie bij een pint voort te zetten.

Overlevingsdrang

De tweede dag, 6 februari, stappen in de arena Jonas Vaerenbergh, CEO van Layerwise met zijn visie op 3D metaalprinten; Wim Matthijs, CEO van Mattys Group met een verhaal over innoveren, consolideren, expansie en gezonde overlevingsdrang. De derde spreker van die dag is Guido Dumarey, ceo van Punch Corporation, een flamboyante Vlaamse investeerder. De sessie wordt afgesloten met een panelgesprek onder leiding van Rolf Elling, hoofdredacteur Vraag en Aanbod. Hij gaat in debat met Karel Dierick van Mondiale, Jeroen Dijkink van Dijkink Machinery, Peter Voogd van Schouten & Vissers Metaalwarenfabriek en Ferdinand Nibbeling van 247 Tailorsteel.

Gratis toegang

De Ideas Battle Arena is onderdeel van het MTMS Network Event op 5 en 6 februari vindt in hal 4 van Kortrijk Expo. Er hebben zich inmiddels meer dan 160 bedrijven aangemeld, zowel leveranciers van machines en technologie als toeleveranciers uit de Benelux. Openingstijden op beide dagen: van 14.00 – 21.00 uur. Toegang tot het MTMS Network Event is gratis, evenals de deelname aan de Ideas Battle Arena. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je je hiervoor wel vooraf aanmelden. Dat kan hier.

Pin It on Pinterest