Audi heeft onlangs fors geïnvesteerd in de eigen gereedschapmakerij in Ingolstadt. Hier zijn onder meer drie nieuwe freesmachines in gebruik genomen. Als je de nummer 1 onder de premium automerken wilt zijn, moet je de beste gereedschapmakerij van de wereld hebben, aldus Frank Dreves, binnen de raad van bestuur van Audi AG verantwoordelijk voor de productie.

5-asser met bereik van 4,5 bij 2,5 meter

Audi beschouwt de gereedschapmakerij als een kerncompetentie van het bedrijf. In plaats van te outsourcen en afhankelijk te zijn van derden, zoekt Audi juist flexibiliteit in het zelf kunnen vervaardigen van hoogwaardige stempels en matrijzen. De investeringen onderstrepen bovendien het vertrouwen dat Audi heeft in de toekomst van Ingolstadt als productievestiging.

Audi heeft 3 nieuwe 5-assige bewerkingscentra in gebruik genomen in de gereedschapmakerij. Dit is een middenformaat machine met een bereik van 5,5 vierkante meter.
Audi heeft 3 nieuwe 5-assige bewerkingscentra in gebruik genomen in de gereedschapmakerij.

Polymeerbeton fundament en vering

De grootste freesmachine heeft een bereik van 4,5 bij 2,5 meter en staat op een fundament van polymeerbeton. Ook is de machine geveerd om trillingen te dempen, zodat de oppervlaktekwaliteiten van de matrijzen beter zijn. Net als de andere twee nieuwe machines gaat het hier om een hogesnelheidsfreesmachine. Alle drie de centra hebben spindels tot 24.000 rpm (HSK A63 gereedschapopname). Hoewel Audi verder geen mededelingen doet over deze freesmachines, is op de foto’s duidelijk herkenbaar dat DMG Mori hier de order in de wacht heeft gesleept. De indrukwekkende grootste machine is DMU 340 P, een 5-assige portaalfreesmachine, voorzien van een NC-rondtafel met een maximale diameter van het werkstuk van 2600 mm.

Het gaat om machines met freesspindels met 24.000 rpm maximaal.
Het gaat om machines met freesspindels met 24.000 rpm maximaal.

Energie-effiency

Het automobielconcern laat wel nog weten dat bij de selectie van de machines ook gelet is op efficiency en het zuinig omgaan met grondstoffen en energie. De nieuwe machine zorgt in vergelijking met de voorganger voor een daling van de CO2-uitstoot met 25 procent. De gereedschapmakerij van Audi levert ook aan andere bedrijven binnen de Volkswagengroep. In de vestiging in Ingolstadt werken er 1000 medewerkers in deze afdeling.

1 gedachte over “Audi investeert in gereedschapmakerij

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest